Nüüd saab ID-piletiga osta lisaks bussipiletile pääsme loomaaeda, muuseumi, ujulatesse ja paljudesse meelelahutuskohtadesse. Alates juuli lõpust saab ID-piletiga ka linnas parkida.

ID-pileti ostmiseks saab saata mobiiltelefonilt sõnumi või kasutada mugavat piletimüügiportaali www.pilet.ee/uus . «Portaalis on nüüd olemas pea kõigi linna asutuste ja ürituste ID-piletite ostmise võimalus,» ütles ID-pileti kasutusala laiendamisele aluse pannud linnavalitsuse komisjoni tööd juhtinud abilinnapea Kaia Jäppinen. «Esimene suurem üritus, kuhu saab osta ka ID-piletit, on Birgitta festival,» vahendab Pealinn

Alates 31. juulist saab ID-kaardiga osta ka elektroonilise parkimispileti. Piletiportaalist ostes tuleb pileti eest maksta internetipangas, lauatelefoni või mobiiliga ostes lisandub pileti hind telefoniarvele.

«Lai valik hästi toimivaid Tallinna ID-pileteid loob ka erasektorile eelduse ja motiivi pakkuda samas piletisüsteemis oma teenuseid,» ütles Jäppinen. Samuti on Tallinn rõõmus, kui ID-pilet laieneb teistesse Eesti linnadesse. «Võidavad kõik Eesti inimesed, kuid ID-pilet on soodne ja moodne lahendus ka avalikke teenuseid pakkuvatele omavalitsustele,» mainis abilinnapea.

Randoja ütles, et kui mõni muu omavalitsus, eraettevõte või ka mittetulundusühing tahab samuti oma üritusele või teenuste eest ID-pileteid müüa, võivad nad julgesti AS Sertifitseerimiskeskusega ühendust võtta. «Lisame pakutava pileti meie portaali. Meelitama peaks kas või võimaluste rohkus, kuidas kunded pileti eest tasuda saaks.»

Tallinna ühistranspordis on ID-pilet juba aastaid edukalt toiminud. Mullu osteti ühistranspordis ID-pileteid 63,7%, tänavu juba 66,7% kogu piletikäibest.