OHMYGOSSIP – Nõelravi on hiina meditsiinis tunnustatud võte, kus nõelte abil mõjutatakse teatud tervistavaid punkte. Igal nõelal on oma sügavus ja suund, mis võimaldavad kaotada ummikuid kehas – kui veri ei käi korralikult ringi või on energiakanalid stressi tõttu kinni. Nõela mõju tõhustamiseks kasutatakse moxat – koirohusigaretti, mis pannakse nõela külge ja süüdatakse põlema, et see hõõgudes nõela kuumutaks.

Nõelravist vähem kasutatakse punktmassaazi, kus teatud punkte, keha kanaleid või meridiaane mõjutatakse massaaziga. Üheseid retsepte probleemide lahendamiseks ei ole – igal konkreetsel juhul tuleb lähtuda põhjusest ja vajadusest.

Kui tahetakse alandada kehakaalu, soovitavad asjatundjad mõjutada kanaleid ja punkte, mis aitavad kiirendada ainevahetust või vähendada söögiisu. Masseerida võib näiteks kehapunkte, mis vastutavad toitainete imendumise, jääkainete organismist väljaviimise või seedetrakti toimimise eest. Mõjutada võib ka südamekanali punkti, mis leevendab stressi, sest vahel süüakse palju just seepärast. Tõhusam on punktmassaazi abil kaalu kaotada kõrvapunktide kaudu. Selleks on olemas spetsiaalsed terakesed, mis pannakse kõrva sisse ja mille abil mõjutatakse kõrvanibu ja seeläbi söögiisu: kui enne söömist sellele vajutada, kaob isu ära. Neid terakesi saab igaüks ise kasutada. Kui on soov nõelu panna, peab minema arsti juurde. Mõlemal puhul tuleb jälgida ka toitumist ning mõistagi tõhustab protseduuri mõju ka rohke veejoomine, et jääkaineid välja viia.

Siiski ei suudeta tavalise punktmassaaziga punkte piisavalt tugevalt ergutada. Nõelaga seevastu saab minna üsna sügavale ja mõjutada ka punkti keskkohta, mis tagab ühtlasema, sügavama ja pikemaajalisema toime. Punktmassaaziga seevastu mõjutatakse kogu punkti ümbritsevat piirkonda. Kui punktmassaaz ei mõju ja nõelravi ei soovita teha, võib punkte mõjutada spetsiaalsete knopkadega, mis pannakse nädalaks teatud punktidesse ja kaetakse naha värvi plaastriga. Oluline on leida õiged kohad (söögiisu punkt, vee väljaviimise punkt vm) ja korrata protseduuri üle nädala 6–8 korda, vahendab ajakiri YKS.

Tähelepanu rasedad:
Vastupidiselt senisele arusaamale võib nõelravi kasutamine kunstliku viljastamisega samaaegselt rasestumise tõenäosust hoopis vähendada. Senini on arvatud, et nõelravi mõjutab närvisüsteemi, muutes emakaseina embrüole vastuvõtlikumaks. Senised andmed on näidanud, et alternatiivmeditsiiniga kombineeritud viljakusravi (IVF) tulemused kahekordistusid, kuid nüüd täheldatakse vastupidist tendentsi, kirjutab BBC.

Avafoto: Unsplash