“Elu Õhtulehe online-reporter Mari-Leen Albersi silmade läbi” on Gossip.ee eksklusiivne rubriik, kus lugejad saavad saata Mari-Leenile küsimusi. Alati ei pea vastama psühholoog või lahkama probleemi keegi spetsialist, teinekord näeb kõrvaltvaataja paremini, millest või kellest abi on.

Lugeja küsimustele vastab Mari-Leen Albers (II osa)
Tere kallid lugejad, tore on näha, et palavate suveilmadega ikka küsimustele veel vastuseid soovite.

Kallis Mari-Leen, tundub et mõistad inimesi päris hästi ning valdad psühholoogiat piisavalt, et head nõu anda. Mul on selline mure, et minu parim sõber leidis endale tüdruku ja see tüdruk on täiega m*nn ja muudab seda sõpra ka selliseks halvaks nagu ta ise. Mu sõber on aga nii armunud ja nii pimestatud…et ta ei näe midagi ja koguaeg räägib, et see tüdruk on ingel… Kuigi see tegelikult nii ei ole. Tahaksin, et mu sõber avaks oma silmad. Ma ei teagi mida teha.
Sul ei olegi muud teha, kui pealt vaadata. Päriselt. Sa võiksid oma sõbrale mida tahes öelda, ta ei teeks seda nagunii. Ta peab ise avastama, kas tegemist on hea või halva inimesega. Toon sulle näite elust enesest: Üks mees, kolm naist. Lisandub neljas. Kui talle öelda, et sel mehel on kolm naist ja tema on neljas, siis ta ei usu sind. Ta usub alles siis, kui neid näinud on ja neilt kinnitust saanud. Võib ka juhtuda, et ta on nii armunud, et ei taipa seda siiski, vaid arvab, et kui mehel on tema jaoks piisavalt aeg on kõik OK, suva need teised naised. Tegelikkus saabub märksa hiljem ja siis lahkub see tüdruk hetkega, tagasi vaatamata ja igaveseks. Sa pead oma sõbrale vaid aega andma, küll see tema silmad avab. Või siis hoopis sinu omad, äkki see tüdruk polegi nii halb.

Mari-Leen võiks ka enda probleemidest kirjutada. Miks abiellus ta välismaa mehega ja nüüd soovib lahutust koos igakuise rahalise toetusega? Miks ta abielu ajal semmis teise mehega?
Ausalt öeldes võiks ma tõesti oma probleemidest kirjutada, kui keegi küsiks, äkki oleks kellelgi abi teatud situatsioonide vältimiseks.  Aga tulles tagasi küsimus(t)e juurde. Miks abiellutakse? Sest suhe on jõudnud sinnamaani, et abielluda. Abiellusin toona armastusest. Nüüd tean, et see ei olnud armastus.
Teiseks olen ma juba pikemat aega lahutatud ja ei nõua oma endiselt mehelt midagi, talt polegi midagi nõuda! Ja millise mehega ma siis sebisin, kui küsida tohib? Näib, et küsimuse kirjutaja pole kursis minu lahutuse ajaga, võimalik, et olin siis juba lahutanud, kui mind mõne mehega sebimas nägid…

Ei no mis nalja rubriik see on. Mari-Leen peaks jalga puhkama. Kooli ma lõpetaksin enne ära, kui laseks ennast reporteriks kutsuda. Õudu loll inimene.

Mul on mitu kooli lõpetatud.

Kuidas saata sinna samusesse inimene, kes on kaudselt vajalik? Ma vihkan ühte inimest, sest ta on kahepalgeline ja valelik aga ta ei tea, et teda ei sallita ja et ka mina teda ei seedi. Pealtnäha oleme sõbrad. Ma lihtsalt pean temaga suhtlema, see on pikem jutt. Nii et pean suhtlema inimesega, keda ma ei seedi silma otsas ka mitte, sest ta on kaudselt väga vajalik. Mida teha, et sellest vabaneda? Ütlen otse näkku, et söö ***** lollakas?
Nagu ma aru saan, siis suhtled temaga tihedalt. Väidad, et olete sõbrad. Sõbrad ju räägivad omavahel. Miks sa ei ütle talle otse, mida sa temast arvad. Ütle, et sinus tekitab teatavat ebamugavust kui ta nii või naa teeb. Ütle, et sulle ei meeldi kahepalgelised inimesed ja see, kui sulle valetatakse.  Ja kui sa ei julge öelda, kirjuta kiri.

Mure on selline, et me oleme mehega koos olnud 3 aastat aga mees tuli nüüd sellise asja peale, et tema tahaks swingida. Minule see ei meeldi, eriti ei meeldi mõte, et talle meeldiks, et ta lubaks minul teise mehega magada. Väga jälk mu meelest. Mida peaksin tegema? Mees on muidu väga tore, aga see viimane seksfantaasia ajab mind tõeliselt marru.
Kas sa tead midagi, mille vastu tema kategooriliselt on? Tee talle ettepanek seda teha, isegi kui ise selle vastu oled. Siis paned ta situatsiooni, millesse tema sind paneb. Võib-olla saab ta siis aru, kuidas sa end tunned. Teiseks, sa ei kirjuta, kas oled temaga sellest rääkinud, et sulle swingimise plaan ei meeldi. Olen kindel, et paljudele ei meeldi oma partnerit nö jagada ja seda veel pealt vaadata. Kui mees aga jonni ei jäta, siis mine temaga vähemalt üritusele kaasa. Olen ise korra sellisel üritusel käinud ja.. tuleb tunnistada, et seal ei ole kohustuslik seksida. Võite niisama uudistada, võib-olla leiab temagi koha peal, et talle see üldse ei meeldi.

Mul on silmad haiged, aga ma ei julge prille kanda. kuidagi memmekas tundub aga ma pole memmekas. Klassis on mitmetel läätsed aga ma ei saa läätsesid panna, sest silmad lähevad kohe põletikku. mida teha? Laseropiks raha pole :(

Minu meelest teevad prillid targemaks ja seksikamaks. Kõik on su peas kinni – kui sa mõtled kogu aeg, et prillid on nõmedad ja neid kandes oled sa memmekas, siis nii ongi.  Kui mõtled aga, et prillid on ilusad ja sa oled nendega lahe, siis nii ongi. Seda enam, et tänapäeval on valida sadade prilliraamide vahel ja leiad kindlasti endale sobivad. Ma ei tea, kui vana sa oled, kuid kui kardad kaasõpilaste norimist, vali nii lahedad prilliraamid, et teised tuleksid ütlema hoopis: wau, kui ägedad prillid!

Kui tihti on normaalne, et meie vanune (olen sama vana) inimene pidudel käib?
Sama vana kui kes? Mina? 26aastasena on täiesti normaalne vahel väljas käia ja lõõgastuda, klaas veini juua või klubis mõnda kokteili mekkida. Kui pead silmas tihedust, siis… pigem nii tihti, kui rahakott kannatab ja isu on.

Tere, Käin 11-klassis ning mul on kaks väga toredat klassivenda. Olen mõlemasse korraga armunud. Aga selge see, et ma ei saa ju mõlemaga korraga käia. Olen mõelnud ühtepidi ja teistpidi aga ei suuda otsustada kumb rohkem meeldib. Nemad ka ootavad vastust, et kummaga ma siis käima hakkan. Mida teha? Mille järgi otsustada? Ma ei taha kummalegi haiget teha.
Ohohoo, mulle meenub samasugune situatsioon enda 10ndast klassist. Meeldis klassivend ja tema vend. Lõppkokkuvõttes olin sunnitud mõlemale ei ütlema, sest muud varianti ei olnud.  Aga otsustamisel aitab sind ehk see, kui paned paberile kirja, mõlema poisi plussid ja miinused.

Tere Mari-Leen. Olen 38-aastane naine ja plaanin teha näoringlõikust. Käisin kunagi palju solaariumis ja näo nahk ei ole nii triikis kui tahaks. Mis sa arvad, kas on vara?
Ma ei ole kompetentne ütlema, kas sinu vanuses on lõikus varajane või mitte, sellele oskavad kindlasti spetsialistid vastata.

Mari-Leen, sa oled nilbe… mis jutt “Silita teda, aja talle käsi püksi ja…” Sinu mees kardaks küll olla :D
Õnneks sa ei olegi minu mees!

 

Loe lisaks: Lugeja küsimustele vastab Mari-Leen Albers (I osa)

MARI-LEENILE SAAD ESITADA UUSI KÜSIMUSI 12. juulini!! Küsimused lisa siia kommentaaridesse!