Täna, 29. juunil kell 12 avatati Raekoja platsil malevasuvi – Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja linnapea Edgar Savisaar saatsid noored pidulikult ja heade soovidega malevasse üle Eesti.

Kell 11 kogunesid Õpilasmaleva noored Kanutiaia pargis, et ühises rongkäigus liikuda läbi vanalinna Raekoja platsile. Kell 12 avati tänavune Õpilasmaleva suvi ja saadeti teele esimesed rühmad.  Malevasuvi lõpetatakse suure EÕMi kokkutulekuga 11.-13. augustil Toosikannul,  kuhu tulevad kokku malevlased ja rühmajuhid üle Eesti.

Sel aastal pakub SA Õpilasmalev töötamise võimalust 1200 pealinna noorele ühtekokku 62 rühmas, millest 31 on kolmenädalased ööbimisega rühmad väljaspool Tallinna ja teist samapalju on linnasiseseid rühmi. Peamised tööd noortele on käesolevalgi aastal heakorratööd ning marjade ja herneste korjamine.

Jäppineni sõnul on malev eelkõige see koht, kust noored saavad lisaks uutele sõpradele esimese elukooli. Pirita linnaosa vanem tõi välja, et malevas edasiantavad väärtused on püsinud juba aastakümneid: „Malev on see, mis läbi aegade on püsinud oma tuntud headuses.“