OHMYGOSSIP — Toome teieni tüüpilised olukorrad, mis raskendavad seksi nautimist, vahendab Women´s Health.

1. Rasestumisvastaste vahendite vältimine
Kumb peaks tegelema sellega, et ei jääks rasedaks? See vastus võib tekitada vaidlusi. Üks peab kondoomi ahistavaks, teine ei taha võtta rasestumisvastaseid tabletikesi. Selle asemel, et aega ja närve kulutada vaidlemisele, tuleks üheskoos ühe või teise plussid ja miinused ülesse kirjutada. Leppige kokku ja poolitage näiteks kulud.

2. Erinevad seksuaalvajadused
Erinevad seksiisud on üks tavalisemaid põhjuseid, miks eemaldutakse. Kui kaaslane näiteks masturbeerib iga päev, aga sina vaid korra nädalas, siis on tõenäoline, et kaaslane on suurema seksisooviga ja sina mitte nii väga. Seksisoovi saab muuta sedasi, et teine masturbeeriks üle päeva ning sina lisaks ühe korra nädalas juurde.

3. Valulik vahekord
Mõned naised sunnivad end vahekorra ajal tekkinud valu ära kannatama. Põhjuseks võib olla liigne kuivus, aga teinekord võib olla tegemist ka millegi tõsisemaga. Üks sellistest põhjustest võib olla emaka spasm, mis põhjustab tahtmatut lihaste kokkutõmmet. 10% naistest kannatab selle vaevuse käes. Hirm, stress ja ahistustunne süvendavad olukorda veelgi. Kui olukord ei lahene libestiga, siis tuleks külastada naistearsti, et teada saada, milles asi.

4. Seksi ajal naermine
Naermine võib olla põhjustatud närvilisusest või sellest, et olukord on piinlik või ebamugav. Naer võib teise olukorda kehvemaks muuta, kui ta ei mõista, mille üle naerdakse. Parim lahendus on avameelselt väljendada, mis muudab närviliseks ning olukorrale koos leevendus leida.

5. Suhtluse puudus
Osadel paaridel selline seksuaalelu toimib, aga teistel jällegi mitte. Et oma suhet tugevdada, proovige järgmist: Mõlemal on 10 minutit aega, et rääkida oma tunnetest, ilma, et teine vahele segaks – kui üks räägib, siis teine kuulab. Kui üks on ära kuulatud, siis teine saab esitada küsimusi, kui midagi jäi ebaselgeks.

6. Organiseerimatus
Tihti mõeldakse, et seks peaks toimuma spontaanselt. Kõigele muule tekitatakse ajakava, aga seksile mitte. Suhte alguses spontaansust jagub, aga aja möödudes spontaansus ja seks väheneb. Naisel ei tasu mõelda, et midagi on valesti, kui mees kohe ei sütti. Selle asemel tuleks tähelepanu pöörata eelmängule.

Avafoto: PantherMedia / Scanpix

 

Loe lisaks:
5 põhjust, miks mitte seksida
OHMYGOSSIP — Prevention.com veebileht tuletab meelde, et on olukordi, kus tasuks jätta vahekorras olemine ära. Mõnikord on see parim valik. 1. Vahekord tekitab valu Seks ei pruugi alati olla nauditav ning ei peagi olema

8 vihjet sellest, et ta on sinuga vaid seksi pärast
OHMYGOSSIP — Kuidas aru saada, kas kaaslasel on sinuga tõsi taga? Yourtango.com esitleb ohumärke, et kaaslane on huvitatud vaid seksist. Loe alljärgnevad punktid läbi, siis tead, mis suunas liigute.

8 eksitavat muljet seksi kohta, mida filmis näeme
OHMYGOSSIP — Women´s Health toob mitmeid näiteid seksi kohta, mis erinevad filmis nähtud ja reaalse elu kogemustega täielikult.