OHMYGOSSIP — Kas tahad suvepuhkusele minnes lennupiletid võimalikult odavalt leida? Toome teieni kaheksa nippi, kuidas broneerida lend targalt ja ettenägelikult.

1. Ole aja osas paindlik
Suvel tuleb lennu eest maksta oluliselt kõrgemat hinda. Suve algul või lõpus toimuvatele lendudele võib leida soodsaid pakkumisi, aga suve keskel on hinnad kõige kõrgemad. Mõtle hoolikalt järgi, kas suvepuhkuse aega on võimalik sättida? Kui puhkad järjest mitu nädalat, tasub nädane välismaareis ajastada võimalikult soodsale ajale. Reisimiseks on kõige kallimad nädalalõpud, kuna siis reisivad ka kõik teised. Lennud on kõige odavamad teisipäeviti. Kui kasutad otsingut, siis selgita välja odavaim hind võimalikult paljude päevade kohta. Varahommikused ja hilisõhtused lennud on tavaliselt samuti soodsamad.

2. Tegutse varakult – muidu jääd parimast hinnast ilma
Võimalikult soodsa lennu leidmise põhireegel on tegutseda varakult, kuna hind muutub harva väljalennu lähenedes odavamaks. Lennuki täitudes hinnad tõusevad. Kui reisi aeg on teada ja leiad hea hinna, siis ära pikalt ootama jää. Internetis elavad hinnad oma elu ja juba järgmisel päeval võib lend olla kallim.

3. Võrdle hindu – abiks on otsing
Kas sul on harjumus käia odavaid lende otsimas otse lennufirmade kodulehtedel? Parima hinna ledimiseks tasub kasutada otsingut, milles sisalduvad kõigi firmade parimad pakkumised. Otsing annab kasutajale võimaluse valida, millist lendu on vaja. Otsusta, kas tahad tingimata otselendu või sobib ka vahemaandumine? Otsing pakub välja võimalusi vastavalt kasutaja soovidele.

4. Vahemaandumist võiks proovida
Otselennud on tavaliselt kallimad kui ühe või mitme vahenmaandumistega lennud. Mõtle, kas oled valmis tegema reisi ajal peatusi ja kas sellest saadav sääst tasub end ära. Keegi ei taha oma lühikese puhkuse ajal veeta päevi lennujaamas, ent lühiajaline vahemnaadumine võib tuua olulise säästu reisi eelarvesse. Vahemaandumisega lende uurides tee kindlaks, et aega jääks piisavalt. Suurtes ja rahvarohketes lennujaamades peaks jätma kahe lennu vahele vähemalt paar tundi. Nii väldid võimalikku hilinemist järgmisele lennule või pagasi jäämist vahemaandumispaika.

5. Lendaksid odavamalt mõnest teisest kohast?
Lisaks vahemaadumistele võid proovida muuta otsingus väljumiskohta, kuhu sinu reisi stardipaigast on odavamad lennud. Proovi näiteks Stockholmi või Kopenhaagenit. Väljumiskohast ja ajast sõltuvalt võid võita isegi sadu eurosid – USA on näiteks selline sihtkoht, kuhu võib leida eriti soodsaid lende Stockholmist.

6. Registreeru lennufirma püsikliendiks
Kui reisid tihti samasse kohta, siis tasuks korjata ka lennupunkte, mille eest hiljem soodustusi saab. Ühe ja sama lennufirma lendude kasutamine tasub end lõpuks kogutud punktide näol ära. Ja isegi siis, kui sa ei reisi piisavalt palju, et piisavalt punkte saada, tasub püsikliendiks registreerimine end ikkagi ära. Vahel pakuvad lennufirmad sooduspakkumisi ja parimaid hindu ainult püsiklientidele.

7. Nii leiad parimad pakkumised
Hindade võrdluse kõrval tasub uurida  ka lennufirmade kodulehtedel olevaid kuulutusi. Kõige paremate pakkumistega oled kursis siis, kui tellid omale postkasti uudiskirju ja jälgid sotsiaalmeediat. Nii kuuled varakult uutest pakkumistest ja kampaaniatest.

8. Kas odavlennufirma on odavam?
Odavlend on alati odavam – või nii see vähemalt paistab. Lende võrreldes tasub ikkagi arvestada odavlennufirmade pagasi lisamaksude ja lennul pakutavate toitudega. Ära vaata ainult otsingus pakutud hinda, vaid selgita välja võimalikud lisamaksud. Tasub meeles pidada, et tänapäeval on isegi mõne kalli lennufirma pagasiteenus tasuline. Tavaliselt maanduvad odavlennufirmad väiksematele lennuväljadele, kust on pikem maa sihtkohta. Vaata enne järgi, millised on võimalused jõuda lennujaamast sihtkohta ja kui palju maksab takso.

Foto: OHMYGOSSIP /Helena-Reet Ennet

Loe lisaks:
Need lennujaamad on vahepeatusena uinaku tegemiseks parimad + FOTOD!
OHMYGOSSIP — Lennujaamades on igasuguseid erinevaid teenuseid, mida reisijatele pakutakse. Kui mõnes lennujaamas on tegemist ja uurimist palju, siis teises võib jällegi igavusest tühje seinu vaadata. Alljärgnevas leiad kõige huvitavamad ja mugavamad lennujaamad, mida vahepeatuseks valida, vahendab Sleeping In Airports.

Maailma tuntumad luksuslikku esimese klassi lennureisi pakkuvad firmad + FOTOD!
OHMYGOSSIP — Lennukiga reisimine ei tähenda alati kitsaid toole ja turistiklasse. Esimeses klassis reisimine on hoopistükis teisel tasemel, vähemalt osadel lennufirmadel. Architectural Digest esitleb eksklusiivseid võimalusi üle kogu maailma.

Finnairi tiim annab nõu, kuidas reisimine võimalikult muretult sujuks
OHMYGOSSIP – Finnairi stjuardess ja kapten jagavad reisijatele nippe, kuidas võimalikult mugavalt reisida, kirjutab Iltalehti.