OHMYGOSSIP – Saatest “Laulud tähtedega” end paljude inimeste südamesse laulnud kaunis kahe poja ema, ärinaine ning ajakirja “Mood” vastutav väljaandja Tiiu Järviste räägib Ohmygossip.ee-le et pühapäeval peetav emadepäev on tema lemmikpüha. Mis on aga need igapäevased pisiasjad, mis kahe poja ema rõõmustavad?

Peagi on käes emadepäev. Mida teile see päev tähendab? Kas teil on selle päevaga seoses välja kujunenud ka mõni kindel rutiin?
Emadepäev on minu lemmikpüha, arvan, et see ei tule mitte ainult suurest armastusest oma ema, vanaema ja emaduse ning naiste vastu, vaid ka armastusest kevade, päikese ja ärkava looduse vastu. Mina, mu vend ja meie lapsed oma armastatutega, veedame seda alati meie ema Una juures, Türisalus. Ema koos minu noorema poja Ian Gustaviga valmistab soolased road ja mina meisterdan miskit head magusat.

Teadagi on emad õnnelikud, kui nende lapsed on tublid ja terved. Mis on aga need igapäevased asjad, mis teid oma lapsi nähes rõõmustavad?
Ma olen väga õnnelik, kui mu vanem poeg Eero (28) ikka ja jälle minu kodust läbi joostes haarab kaasa peotäie lillekesi, nii nunnu ja ikka ning alati. Ian Gustav (15) suudab üllatada üha laieneva maailmavaatega, wowww mõtlen vahel temaga vesteldes – mees areneb ja see paitab ema südant.

Kas olete kunagi tundnud, et laste pärast olete mõnest asjast pidanud loobuma? (näiteks mõnest oma suurest unistusest,…)
Ja ikka, reisimisest ja maailmas ettevõtluse katsetamisest, ikka on lastest üks olnud mingis erilises vanuseeas, mis on mind Eestis kinni hoidnud. Aga pole paha, ühiskond on saanud palju toredaid teenuseid elu hõlbustamiseks ( ajaleht “Soov” ja ajakiri “Mood”) ja riik 22 aasta ettevõtlusest väga palju makse.

Mida teie arvate palju räägitud “Lasteaia” teemast? On see teie jaoks teema?
Hetkel see teema mind isiklikult ei puuduta, kuid riigi poolt on väga suur maksukoormus emapalga näol olemas riigile endale, nii, et hoian oma suu selle teema arutusel kinni.

Rahvusvaheline organisatsioon “Päästke Lapsed” avaldas 11. korda maailma emade ja laste heaolu aruande, mis põhineb naiste ja laste tervise ning heaolu näitajatel, kus Eesti pälvis 17. koha. Mida teie arvate – kas Eestis ema olla on hea, lihtne?
Jaa, me oleme Põhjamaade heaolule väga lähedal. Lihtne on olla neil emadel, kes said enne emadust kõrget palka. Väga raske on elu üksikemadel ja emadel, kes ei suuda ega oska laste isadelt elatisrahasid kätte saada. Jällegi Põhjamaades maksab naistele alimente riik, kui isa need tasumata jätab. Eesti riik aga pole seni võtnud vastutust selliste laste toetamiseks enda kanda.

Save