OHMYGOSSIP – Kas tahad elu nautida seelikus või lühikestes pükstes, aga reied hõõruvad või kleepuvad üksteise külge? Need nipid lihtsustavad sinu elu. Kuumus paeb naha higistama, mistõttu reied hakkavad üksteise vastu hõõrduma. Õnneks võib seda häda vältida või siis vähemalt leevendada. Women’s Health tõi välja viis abinõud!

Puuder
Nahapuudrid imevad niiskust endasse. Neid kasutades ei pääse higi hõõrdumist soodustama.

Deodorant
Kuivõrd probleemi põhjustab higi, on abi ka deodorandist või antiperspirandist. Women’s health soovitab antiperspiranti pihustada või peale kanda ööseks ning kasutada eraldi pulka kaenla all ja reitel.

Šortsid
Kui ülemäärased riided ei häiri, siis aitab kergete ja kitsaste šortside kandmine seeliku või kleidi all säästa reisi ebemeeldivustest.

Sukapaelad
Kui tahad šortside asemel midagi seksikamat, kasuta sukapaelu. Needki kaitsevad reisi!

Hoolduskreemid
Kui reied on juba väga hõõrdunud, tasub proovida ravivõtteid. Pese hõõrdunud kohti ettevaatlikult ja määri neile nahka rahustavat kreemi. Kui nahk on katki ja kardad põletiku teket, kasuta apteegist saada olevaid ravikreeme.


Reie siseküljed teevad peaiselt häda ülekaalulistele
Küsimus: “Kuidas ma saaksin lahti üleliigsest rasvast, mis on kogunenud mu reie sisekülgedele? Kui ma seisan jalad laiali, puutuvad mu reied ikkagi kokku. Tahaksin rasvast lahti saada ja asemele saada lihased. Palun aidake mind!”

Fitness.ee annab nõu kuidas üleliigsest rasvast reitel vabaneda: See on see teada-tuntud reied hõõrduvad teineteise vastu probleem. Peale puusade, keha keskosa ja käte tagakülgede on reite siseküljed naiste puhul peamised probleemsed kohad. Ainult ühe ala vähendamine on vaid fantaasia. Pole ühtki kindlat harjutust, mis paneks rasva reite sisekülgedelt kaduma. Reie siseküljed on kohad, kuhu sul on määratud rasva kogunema.

Teine populaarne väärtõlgendus on see, et me saame rasva lihasega asendada. Aja jooksul jõuame me keskikka ja meil on lõplik arv rasvarakke ja lihaskiude. Ainuke, mis me teha saame, on püüda mõjutada nende suurust. Kaalu alanemisel väheneb kõikide su rasvarakkude suurus, ka nende, mis asuvad su reite sisekülgedel. Kui sa kasvatad lihast, siis sa kasvatad lihaskiude, mis sul on juba olemas, sa ei lisa uusi rakke.

Räägime rasva vähendamisest üldiselt. Mõningad peamistest teemadest on:

Ära pea dieeti: mõne uue moodsa dieedi proovimise või toidukorra vahelejätmise asemel vähenda üldist päevast kalorite hulka. Korruta oma kehakaal naelades 11-ga (leidmaks oma kehakaalu naelades, korruta see 2,2-ga). Number, mille saad on ligilähedane kalorite hulk, mida vajad, et oma praegust kehakaalu säilitada. Kui vähendad seda numbrit paarisaja kalori võrra päevas, lood sa kalorite defitsiidi sissevõetavate ja kulutatavate kalorite vahel.

Kärbi rasvu: 1 gramm rasva on 9 kalorit, gramm proteiini või süsivesikuid aga vaid neli. Sulle endale on lihtsam kaloreid vähendada sissevõetava rasva arvelt. Sa ei tohiks päevas rasva arvelt rohkem saada kui 30% päevasest sissevõetavate kalorite hulgast. Kui üritad kehakaalu vähendada, siis peaksid seda arvu hoidma 20% piires.

Põleta kaloreid: suurendamaks kalorite defitsiiti, pikenda aega, mille sa nädalas treenimisele kulutad. Aeroobsed harjutused( jalutamine, jalgrattaga sõitmine, ujumine jms.), kui seda 3-5 korda nädalas ja 30-60 minutit järjest, aitavad sul päevast kalorite defitsiiti suurendada. Küsimus: kui sa põletad rohkem kaloreid, kui sööd, kust võtab keha kaloreid, mida ta vajab energia saamiseks? Vastus on: rasvast, mis su kehasse on kogunenud.

Treeni raskustega: kuigi raskustreening ei põleta kaloreid nii, nagu seda teeb aeroobne treening, kiireneb sinu lihaseliseks muutumisega ainevahetus. Selline treening stimuleerib rasva kasutuselevõtmist energiaallikana.
Kuigi ei ole võimalik ainult ühte probleemset kohta parandada, saad sa siiski valida harjutused, mida saad kasutada oma probleemsetele lihastele. Kui sul on võimalus käia jõusaalis, siis masinad jalgade eemaldamiseks, jalgade lähendamiseks, jalgade kõverdamiseks ja jalapressid on väga head vahendid su jalgade jaoks. Kui selline varustus ei ole kättesaadav, siis kükid, väljaasted sooritatuna hantleid käes hoides, on samuti heaks treeninguks su jalgadele. ( Nõuanne: mida rohkem laiali on su jalad tehes kükke või kasutades jalapressi , seda rohkem tööd teevad reite sisekülgedel olevad lihased. Jalutamine, rattaga sõitmine, uisutamine ja stepperi kasutamine on kõik head aeroobseks treeninguks. Õnn kaasa!

 

Avafoto: Ohmygossip.com