OHMYGOSSIP — Endine miss ja soomlaste “Toisenlaiset äidit” (“Teistsugused emad” – toim.) sarja juht Piritta Hagman postitas Instagrami hiljuti foto, kus räägib kodusünnitusest. Piritta´l on koos jäähokimängijast mehe Niklas Hagman´iga kokku kolm last. Ta on kõik kolm last sünnitanud kodus ning jagab oma kogemusi nüüd ka avalikkusega.

“Kõik, kes mind tunnevad, teavad, et mulle pole lastest midagi olulisemat. Mõlemad, armsad tütred sündisid kodus väga professionaalse ja turvalise ämmaemanda pilgu all ja keha sai tegutseda tuttavas keskkonnas, kus hormoonid ei pidanud reageerima võõrastele inimestele, paigale ja hirmudele. Olen tohtinud valida kodusünnituse, kuna olen olnud madala riskiga sünnitaja ja Lila´t sünnitades elasin Kanadas, kus on kodusünnitus igati normaalne ja kodusünnituseks mõeldud ämmaemandaid võis leida palju. Sünnitasin riigis, kus usutakse viimaseid teaduslike uuringute tulemusi, mis kõik tõestavad, et madala riskiga sünnitaja jaoks on kodus sünnitamine sama turvaline, kui haiglas sünnitamine, kui kohapeal on professionaalne ämmaemand ja haigla piisavalt lähedal,” kirjutab Piritta Instagramis.

Postituse lõpus tõdeb naine, et on olnud oma kogemustega väga rahul. “Saan vaadata rahulikult peeglisse ja oma valikuga rahul olla.”

https://www.instagram.com/p/BGTnnIIhf_b/?taken-by=pirittahagman

https://www.instagram.com/p/_rpZ6Ghf7v/?taken-by=pirittahagman

Avafoto: Instagram @ pirittahagman

Loe lisaks:
Kleer Maibaum: Kodusünnitus on võimalikest parim
Näitleja Kleer Maibaumi kolm last on erinevalt sündinud, seega teab ta omast käest, et kodusünnitus on naise ja lapse jaoks kõige parem ja turvalisem sünnituse viis.

Lapseootel Viivi Avellá kannatab sünnitushirmu käes: Ma ei mäleta toimunut, sest varisesin põrandale kokku
OHMYGOSSIP — Teist järeltulijat ootav soomlanna Viivi Avellá kannatab sünnitushirmu käes. Tegu ei ole tavalise hirmuga, vaid sellisega, mis võib rasedust ka ohtu seada. Ta on otsinud näiteks abi lõõgastavatest joogaharjutustest, vahendab Mtv.fi

Uuring: Naiste aju hallolluse kogus suureneb peale sünnitust
USA psühholoogide assotsiatsiooni poolt avaldatud teadusartiklis tõdetakse, et naistel hakkab pärast sünnitust hallolluse kogus ajus suurenema. Arvatakse, et naiste aju muutumise põhjuseks on see, et nad peavad lapsega toimetulekuks palju uusi asju õppima, kirjutab sciencedaily.com.