OHMYGOSSIP — Lapse ja ema vahel on alati side, mida raske sõnadessegi panna. Oma ema hääl mõjutab lapse aju palju rohkem, kui teiste võõraste naiste hääl, vahendab Science Daily.

Kui laps kuuleb oma ema häält, aktiveeruvad tema ajus lisaks kuulmisaladele ka teised piirkonnad. Lisaks kuulmispiirkonnale hakkavad tööle emotsioonid ja sotsiaalsed omadused. “Teame, et ema hääl on lapse jaoks emotsionaalset rahulolu pakkuv. Uuring tõestab, et selle taga on bioloogilised ühendused,” ütleb uuringu läbiviinud juht Daniel Abrams.

Sama uuring leidis, et kui laps kuuleb oma ema häält, stimuleerib see lapse suhtlemisoskuse arengut. Lapsed, kes reageerisid teistest tugevamalt, oskasid ka osavamalt suhelda.

 

Avafoto: (PantherMedia/Svetlana Mandrikova/Scanpix)

 

Vaata lisaks:
6 etteheidet, mida suurperede lapsevanemad alatihti kuulevad
OHMYGOSSIP — Suurperede vanemate üle visatakse mitmesuguseid nalju, mis ei lähe isegi mitte musta huumori alla ning võivad olla pigem haavava mõjuga. Viie lapse isa Justin Ricklefs avaldab Huffinton Post lehes küsimused, mida talle jätkuvalt esitatakse.

Laps ei kuula sõna? Viis lahendust viiele probleemile
OHMYGOSSIP — Kas Su väike poeg on kui äravahetatud kui on aeg hambaid pesta? Kas Su väike tütar viskab end selili ja karjub kui Sa tahad talle turvarihma peale panna? Siin on viis keerulist situatsiooni ja sama palju lahendusi.

Beatrice Ohmygossip.ee’le: Lapsed on tähtsamad kui isiklikud saavutused
OHMYGOSSIP — „See päev ei tähenda mulle suurt midagi, oma ema olen ma armastanud ja armastan niikuinii iga päev,” räägib Beatrice Ohmygossip.ee’le, et nende peres emadepäeva eraldi suursündmuseks ei peeta.