OHMYGOSSIP — Kumma valiksid, kas viie minuti pikkuse kiirtrenni või pooletunnised pilatese harjutused? Alljärgnevlt on välja toodud kõhulihastreeningud, mida võid julgelt ka kodus harrastada.

Kõhulihaseid tuleks ilmtingimata treenida. Mitte ainult sellepärast, et kaunis kõhupiirkond saavutada vaid ka rühi ja seljavaevuste tõttu. Lihtsalt kõhulihaseid treenides paraku aga sixpack´i ei saavuta. Kui soovid lihaseid, mis välja paistaksid, tuleks muuta ka toitumisharjumusi ja harrastada aeroobseid treeninguid: jooksmine, jalgrattasõit, ujumine, võimlemine jne.

1. Erinevad plank´id
Paljud unistavad lamedast kõhust ning teevad seetõttu väga palju kõhulihasharjutusi. Nii võid aga tahtmatult kahjustada oma selga ja põhjustada asjatut survet kaelale. Õigel tehnikal treenitud kõhulihased mõjutavad ka kõige sügavamaid lihaseid, mis aitavad parandada rühti ja lahti saada punnkõhust.

Proovi teha näiteks kõige klassikalisemat plank seismist

Küljelihaseid tugevdav harjutus

2. Treeni küljelihaseid
Küljelihaste treenimine unustatakse tihti ära. Vaata seda videot ja tee vastavalt võimetele ja juhenditele järgi.

3. Tõhus pilatestreening
Pilatesest ja ballettist kokku kombineeritud stiil paneb keha keskosa tõhusalt tööle. Selles videos tehakse pooletunnine treening, mis annab koormust ka tagumikule ja jalgadele. Videos näitavad ette kogenud treenerid. Ettehoiatavalt ütleme, et järgmisel päeval annavad lihased korralikult tunda!

4. Neljast harjutusest koosnev kombo
Kandade puudutamine. Jälgi, et su kehaasend on koguaeg õige ning tee antud harjutust aeglaselt 20-30 korda.

Istessetõus. Tee seda harjutust võimalikult aeglaselt, korraga 20-25 korda.

“Mägironimine” Seda harjutust tehes jälgi videost, kuidas keha hoida ning ära lase gravitatsioonil kõhulihaste üle võimust võtta – hoia kõhulihased pingul. Tee seda harjutus 20-30 korda.

Jalgratta harjutus. Hoidu, et sa ei suruks sõrmedega kaela liiga tugevasti, sest siis ei liigu veri organismis piisavalt vabalt. Tee seda harjutust 20-30 korda.

5. Soome fitnessmodell Nanna Karalahti näitab kiires videos oma lemmikharjutused

6. Kiirtreening
See supper populaarne Blogilates kõhulihastreening treenib sinu lihaseid mitmekülgselt. See treening kestab VAID 5 MINUTIT!

7. Lihtne kõhulihaste sari
Kõik harjutused tuleb teha rahulikus tempos. Igat harjutust tehakse umbes 15 korda ja 3-4 ringi. Jälgi, et selg oleks alati sirge nagu videos ning kuskil ei esineks lodevust. Pigem tee vähem harjutusi, aga õige kehahoiakuga – seda selleks, et sa end ei vigastaks ning et harjutus oleks piisavalt tõhus.
https://www.youtube.com/watch?v=u699X0NSaHk

Avafoto: PantherMedia /Scanpix

Loe lisaks:
Rain Palmiste annab nõu: Kuidas saavutada ideaalsed kõhulihased
OHMYGOSSIP — Paljud mehed ja naised unistavad kaunitest kõhulihastest ent kuidas neid saada? Fitnessest.wordpress.com trenniblogi pidav Rain Ralmiste jagas paari aasta eest Tervis Pluss’ile oma nippe.