OHMYGOSSIP — Sotsiaalpsühholoogilise uurimuse järgi peab ainult iga teine inimene, keda meie oma sõbraks peame, meid omakorda enda sõbraks. Nymag.com liigitab selle PloS One’is ilmunud värske uurimuse üheks viimase aja kõige kurvemaks teaduslikuks leiuks.

Kõigepealt väike ülesanne: võta minut ja loe kokku need inimesed, keda sina oma sõpradeks pead. Siis jaga see arv kahega ning saad teada, kui palju sul tegelikult sõpru on.

Uurimuse järgi ei pea kogunisti pooled neist inimestest, keda meie oma sõpradeks peame, meid oma sõpradeks. Uuringule allutati kooliõpilased,  keda oli kokku 84. Õpilased ise arvasid, et 94 protsenti neist inimestest, keda nad oma sõprade hulka liigitasid, on nendega sama meelt.

See on muidugi päris loogiline. Sõprust peetakse tavaliselt vastastikuseks tundeks. Uuringuga tuli aga välja, et samu tundeid jagas vaid 53 protsenti sõpradeks peetutest.

Nii väike arv tuleneb teadlaste hinnangul sellest, et inimestel paistab olevat raske aru saada, kas tunded on vastastikused. Mõlemapoolse sõpruse äratundmine võib olla keeruline siis, kui sõbraks tahetu ei käitu nagu sõber – see kõigutab inimese minapilti ja võib panna tundma ennast kõrvalisena.

Vähesed soovivad aga tunnistada, et neid on kõrvale jäetud, ja seetõttu on kergem mitte näha, et teine ei olegi sõprusest sedavõrd vaimustunud kui sa ise.


Avafoto: PantherMedia /Scanpix

Vaata lisaks:
Vaido Neigaus Ohmygossip.ee’le: Sõbrad võtavad mind kui inimest, mitte “staari”
OHMYGOSSIP — “Järgmiselt aastalt sooviksin, et ma saaksin valmis oma uue albumi “YOLO”. See on album, mis on mulle väga südamelähedane. See on isiklik ning räägib minust kui inimesest. Poisist, kes läbi raskuste täitis oma unistused,” räägib Vaido Neigaus Ohmygossip.ee’le oma uue aasta plaanidest.

Laura Kõrgemäe Ohmygossip.ee-le: “Ka mina tunnen ennast vahel üksikuna, kuid tõeline sõber on vaid telefonikõne kaugusel.”
OHMYGOSSIP — Ohmygossip.ee korraldas küsitluse, kus uurisime inimestelt, millist tuntud eestlannat nad sooviksid endale sõbrannaks. Küsitlusele vastas ligi 3000 inimest ning ülekaaluka 20% poolthäältega võitis kaunis ning särav miss Laura Kõrgemäe. Ka Laura peab sõprust väga oluliseks.

25 nippi õnnelikumaks eluks
OHMYGOSSIP — Mõne inimese arvates peab selleks, et õnnelik olla, muutma tervet oma elu. Head enesetunnet võivad tekitada aga ka täiesti tavalised ja lihtsad asjad ja tegevused. Popsugar koostas nimekirja 25st lihtsast asjast, mille abil oma elu meeldivamaks muuta. Siin nad on!