OHMYGOSSIP – Ajakirjanik Wil Fulton tegi eksperimenti ja jõi kuu aega järjest iga päev peaaegu 4 liitrit vett. Inimese organism vajab vähemalt 1,5 liitrit vett päevas lisaks toidust kätte saadud vedelikule. Wil Fulton, kes tarbis eksperimendi käigus esimesel päeval 3,8 liitrit vett, tunnistas, et see tundus esialgu võimatu, sest ta oli varasemalt palju vähem vedelikku tarbinud.

Esimese nädala põhiliseks erinevuseks oli see, et Wil käis iga 20 minuti tagant vetsus. Ta rääkis, kuidas töökaaslased hakkasid kahtlustama, et äkki tal on mingi narkoprobleem, sest Wil pidi pidevalt arvuti tagant vetsu jooksma. Paari nädala pärast hakkas keha suure koguse veega harjuma.

“Ma ei vaja enam hommikukohvi ja hoolimata sellest, olen hommikuti palju erksam. Mul on janu kui ma pole joonud regulaarselt piisavalt palju vett,” räägib Wil. “Käin igal õhtul jooksmas ja olen palju energilisem kui varem. Ma ei higista enam öösiti ja mu unekvaliteet on paranenud,” lisab ta. Wil arvab, et ta keha harjus uue veekogusega 15. eksperimendi päevaks ära.

Ka mehe lähedased nägid Wil’is muutusi nagu näiteks ta rõõmsat tuju ja säravat ihu. Eksperimendi lõpu poole märkas Wil, et suure veekoguse joomine on palju lihtsam kui alguses. Tihe vetsus käimine oli harjumatu, kuid see oli seda väärt, sest tulemus on positiivne. Wil nägi, et ta jõi varem liiga vähe vett ja oli rahul, et selle eksperimendiga alustas.

Avafoto: Unsplash

 

Vaata ka:
Mis juhtub veepuuduse korral inimese kehas?
OHMYGOSSIP — Organismile on vesi vajalik vedelikest koosneva keskkonna (veri, lümf, maomahl, uriin, rakusisesed- ja välised vedelikud ning seljaaju vedelik) loomiseks.

Kolm isu, mis viitavad terviseprobleemile
OHMYGOSSIP — Prevention.com toob välja kolm erinevat isu, mis viitab terviseprobleemile. Toitumispetsialist Sharon Palmer´i sõnul tunnevad paljud lemmikroast suhkruni isusid. Mõned isusid tuleks aga võtta tähelepanu alla ja probleemina käsitleda.

10 müüti tervisliku toitumise kohta
OHMYGOSSIP — Kas toored köögiviljad on kasulikumad kui keedetud? Kas hilisõhtune söömine tõstab kaalu? Alljärgnevast võid lugeda kümnest tavalisest müüdist tervisliku toitumise kohta, millest kirjutab Daily Mail.