“Poja tulek oli meie suhtele justkui proovikivi. Samas ka kinnitus, kui väga me teineteisele korda läheme…” Ettevõtjatest paar Evelyn Mikomägi ja Sven-Olof Englund jagavad ühist vaimustust, mässates nii aastaseks saanud Sandersi kui ka äridega, kirjutab Kroonika.

Kümmekond aastat koos, kandsid endine miss Evelyn Mikomägi (30) ja tema rootslasest elukaaslane Sven-Olof Englund (39) pikka aega hinges veendumust, et laps ei tule kõne allagi – kartuses, et neil pole järeltulijale midagi pakkuda. Nad on rajanud aga vankumatu ühise elu vundamendi. Pere peastaap asub Kiilis. Seal vuntsis paar üles endisest kolhoosi “Rahva Võit” väetisehoidlast foto-filmistuudio, millest sai neile ühtlasi ka kodu. Avar stuudioelamine ja selle ümber laiuvad laaned ja aasad on uhke mängumaa mullu 20. märtsil ilmale tulnud pisikesele Sandersile.

Kuidas on pärast lapse sündi muutunud teie argipäev? “Lapsega on loomulikult rohkem rutiini ja aja planeerimist. Üritame teda kaasata kõikidesse meie ettevõtmistesse. Öötundidel, kui ümberringi rahu ja vaikus, keskendun kõige paremini – saan kirjutada e-maile ja teha paberimajandust. Laps oli meie niigi intensiivsele elule suur muudatus, aga tasapisi oleme nüüd mingi rütmi kätte saanud.”

Rohkem lapsi Evelyn aga hetkel ei soovi. “Kui algul tundus loogilisena teha kaks last teineteise järel, siis praegu ei taha end selle mõttega isegi piinata. Mängukaaslasi leidub ka muul viisil,” räägib Evelyn. Lapsevanemana unistab ta aga, et ühel päeval poeg on huvitatud samadest ettevõtmistest mis vanemadki. “Lapsevanematena unistame, et pojale meeldib see, mis me teeme, ja et ühel päeval tuleb ta meile appi.”