OHMYGOSSIP – “Me ei teadvusta kõike, mis meile meie alateadvuse kaudu laekub. Minu üks arusaamadest ongi, et kui keegi kõrgem minust peab vajalikuks mulle midagi öelda, siis ta teeb seda nii, et ma väga täpselt saan aru, mida tal mulle öelda on. Nii ei otsi ma oma elust mingeid märke, vihjeid, mõjusid, sümboleid jms.,” räägib eesti ajakirjanik ning endine Tallinna perekonnaseisuameti tseremooniameister Harri Kingo Ohmygossip.ee´le.

Harri Kingo, kas usute selgeltnägijatesse ja selgeltnägemisse ning kes on teie arvates parim ja ka kehvem selgeltnägija Eestis?
Olles neid selgeltnägijate saateid vaadanud on raske jääda veendunuks, et peale käega katsutava midagi muud maailmas ja meie ümber polegi. Oleks võimatu teha nii suure hulga inimestega nii palju aastaid saadet, mis on rajatud valele. See vale oleks ammu paljastatud. Niisiis – et selliste võimetega inimesed on meie keskel olemas, see tuleb lihtsalt teadmiseks võtta. Nagu see, et on neid, kel on kätt joonistamiseks või kellel on taipu teaduses.

Samas pole vaja neid inimesi kadestada. Neile on rohkem antud tajuda, kuid see ei tee nende elu kergemaks ega lihtsamaks. Pigem asetab neile täiendava koorma ja vastutuse oma kaasinimeste eest. Kellele on enam antud, sellelt ka enam oodatakse. Pole tark tahta endale võimeid, mida sa kanda ei suuda ja millega sa ei oska elada.

Hetkel kuulub minu sümpaatia Marilyn Kerrole. Aga kes teab, milliseid talente veel meie rahva seas varjul võib olla. Kui see saade hajutab kellelgi illusiooni materialismi ainususest – hea siis.

Kas vaatate selgeltnägijate saateid telerist pidevalt ning keda peate parimaks selgeltnägijaks Venemaa telesaadetes?
Ma ei saa öelda, et ma ootan seda saadet, aga mul saate ajal tavaliselt televiisor mängib ja ma vaatan, kui ma just seda maha ei maga. Kerro ja Raidos näivad selle aasta saates olevat vaieldamatult tugevaimad. Tean ette, et Kerro jääb teiseks, aga ma ei arva, et see eriti palju tähendaks või loeks. Oluline on see, mida ta oma elus saab inimeste heaks ära teha, ja mitte see, millise koha ta kusagil pjedestaalil saab. Selles mõttes on saade ja elu kaks ise asja.

Kas olete käinud ka ise mõne selgeltnägija juures ning kas olete saanud ka abi neilt?
Pole põhjust olnud selgeltnägijatega tegemist teha. Üks tavaline inimene peab kõikide oma elu tavaliste probleemidega – ka suurte probleemidega – suutma ise toime saada. Kõik probleemid meie elus on meile lahendamiseks antud ülesanded, nagu neid meile koolis anti – neid lahendades saame me targemateks. Kui meile aga vastused ette öelda, siis see on nagu spikri kasutamine. Olen sellest seni hoidunud. Jah, vahel on olukordi, mil abi on vaja.  Ma mõistan neid inimesi, kes selgeltnägija poole pöörduvad. Sellega pole midagi valesti. Kuid oma elu tuleb siiski oma kogemuse ja saadud tarkusega ise ära elada – väline abi jäägu erandiks, mitte ärgu saagu reegliks.

HARRI KINGO
Harri Kingo (Foto: Scanpix/ Marina Pushkar)

Kas olete näinud ka ise midagi ebatavalist või veidrat, mis on teid mõtlema pannud?
Selgeltnägemise kogemus mul puudub. Vähemalt mu teadvuse tasandil pole midagi sellist meeles. Mis mõjutused läbi mu alateadvuse käivad, sellest pole mul aimugi. Meie elu põhimõte on, et meil on vaba tahe ja oma valikud elus peame me tegema ise – vastavalt siis ka kandma ise oma valikute tagajärjed. Seega ei oota ma ka mingeid lahendusi kusagilt mujalt.

Üks episood siiski meenub. Nägin kord UFO-sid üle taeva lendamas. Oleksin arvanud, et see on mingi meteooride sadu, kui nende lendamine poleks rikkunud kõiki meile teada olevaid füüsikaseadusi. Hetk kestis ehk kümmekond sekundit, siis olid nad läinud. Kas midagi muutus sellest mu elus? Ei. Ma võtsin lihtsalt teadmiseks, et nad on olemas.

Kui tubli okast tassiv sipelgas isegi kuidagi tajub, et tark sipelgateadlane teda tema tegemistes vaatleb, ega selle sipelga elus sellest midagi ei muutu. Ta on sipelgas edasi ja ta peab oma okka ära tassima. Sipelgateadlane ei hakka seda sipelga suurt tööd sipelga eest ära tegema. Ka pole sipelgal loota, et sipelgateadlane talle kõik inimelu suured saladused avab ja räägib, kuidas asjad inimeste maailmas käivad. Sipelgal on oma sipelga elu ja sipelga ülesanded.

Kas olete ka endas avastanud selgeltnägija võimed ning kui jah, siis millised?
Oma teada mul sellised võimed puuduvad ja oma otsused elus teen ma teada oleva ja oma kogemuse alusel. Ning ma pole kindel, et ma tahan näiteks oma tulevikku ette teada. Ma ei tea, kas mitte mu elu ei muutuks maiseks põrguks, kui ma näiteks teaksin oma surma päeva? Pole vaja teada seda, mis on üle inimese piiri – me ei pruugi selle teadmisega osata elada.

Kuid tõsi ka see, et me ei teadvusta kõike, mis meile meie alateadvuse kaudu laekub. Minu üks arusaamadest ongi, et kui keegi kõrgem minust peab vajalikuks mulle midagi öelda, siis ta teeb seda nii, et ma väga täpselt saan aru, mida tal mulle öelda on. Nii ei otsi ma oma elust mingeid märke, vihjeid, mõjusid, sümboleid jms.

Kui Jumalal on mulle midagi öelda – ta teab, kuidas seda nii teha, et ma sellest aru saan. Et tal pole olnud vaja mulle mingeid suuri ja mu elu muutvaid visioone saata, ju see tähendab, et kõik on minuga üldjoontes korras ja ma ei vaja üleloomulikku abi.

Millise selgeltnägija poole tahaksite pöörduda, kui teil peaks vajadus või soov tekkima?
Kui ma pöörduksin mõne poole, siis sellise poole, kes mu tänase olemise ja taseme läbi näeb ja kes oskab mulle anda vaid sellist informatsiooni, millega ma oskan toime saada, mis on minu tasemele vastav ning mulle kasuks. Teisisõnu – kes oskab vaikida sellest, mida mul teada pole vaja.

Avafotol: Harri Kingo ( Scanpix/ Mihkel Maripuu)
Vaata ka:
Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Raskustest sain üle, sest elutahe minus ületas mu surmatahte
OHMYGOSSIP – “Minu lihtne reegel on, et mistahes abi osutan ma sellistele inimestele siis kui ma võin olla kindel, et mu abi ei kuritarvitata. Vastasel juhul olen ma vaid kaasosaline pahe süvenemises ja sellise eluviisi jätkamises,” räägib Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Mitmed vere poolest lähedased on kauged
OHMYGOSSIP –  “Elus on nii, et lähedaste sugulastega jäädakse teinekord kaugeks, aga lähedasteks saavad elus hoopis need, kellega reaalselt koos ollakse ja koos midagi tehakse. Nii on ka minuga – mitmed vere poolest lähedased on kauged, samas vere poolest täiesti võõrad inimesed on lähedased,” räägib Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Mis tasuta saadud, seda tuleb tasuta ka anda
OHMYGOSSIP –  ”Jagades headust juhtub aga alati väike ime – me saame kummalisel kombel jagamisel head ise rohkem kui me seda ära andsime. Selline imeline “majandus”. Kes ei usu, võib minna ja proovida ja oma arved pärast kokku arvata,” ürtleb Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Loodus on parim leevendus haigele meelele, kust meie keha haigused nii sageli alguse saavad
OHMYGOSSIP –  “Loodusega polegi nippe vaja. Loodus õpetab meile muud – õpetab ausust. Ta on ise aus – just see, kes ja mis ta on. Olla loodusega ja looduses on võimalus oma kandamid maha panna ja olla nagu Tema – olla see, kes sa oled tegelikult,” räägib Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Elus pole vaja õigeid vastuseid teada, vaid oskust nendeni jõuda
OHMYGOSSIP –  “Minu ja mu abikaasa lapsed on juba laias ilmas, igaüks ise teel oma õnne otsimas, leidmas ja teostamas. Harva, kui nad nõu küsivad. Aga kui küsivad, ma pole kindel, et ma neile vastuse annan. Mis on õige mulle minu elus ei pruugi olla õige teisele teise elus. Enne kõikide olude täpset teadmist on iga nõu riskantne,” räägib endine telediktor, ajakirjanik ning Tallinna perekonnaseisuameti tseremooniameister Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Igaüks hoolib veel vaid oma pisikesest päästeparvest
OHMYGOSSIP –  “Vaadakem tõele näkku – me oleme väljasurev rahvus. Igaüks hoolib veel vaid oma pisikesest päästeparvest ja püüab sellel püsida, ehk isegi kuhugi paremasse randa jõuda. Miski muu ei näi kellelegi enam korda minevat,” räägib Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.