Suvi on aeg, kus juustele tuleks erilist tähelepanu pöörata, eriti nüüd, kui UV-indeks küündib 4ni. Päike, soolane merevesi ja tuul kuivatavad meie juukseid, muutes need hapraks ning tuhmiks. Saatest “Kaunitar ja Geenius” tuntud Marianna Link jagab Gossip.ee lugejatele soovitusi suviseks juuksehoolduseks.

“Rannas pävitades oleks mõistlik juuksed üldse kinni katta,” räägib päevitunud ja pikajuukseline Marianna Gossip.ee-le.  “Igapäevaselt liikudes tuleks aga oma juukseid kaitsta UV-kaitset omavate toodetega. Mõistlik oleks suveks hankida päikesekaitsega niisutav šampoon, palsam ning seerum mida kasutada vahetult enne päikese kätte minekut. Enamikel juuksehooldustooteid tootavtel firmadel ongi välja arendatud spetsiaalselt suveks mõeldud päikesekaitse sari. Soovitatav on osta ühe sarja või firma tooted, sest erinevate firmade tooted sisaldavad erinevaid koostisosasid, mis võivad teil peas regeerima hakata, tekitades hoopis negatiivse tulemuse,” hoiatab Marianna.

Siin Marianna 7 nippi, kuidas aastaringselt oma juukseid säästa:

1. Lahjenda alati šampooni veega, kuna enamik šampoone on küllalt kanged (eriti salongi tooted) ja võivad tekitada kõõma. Šampoon kanna vaid peanahale ja masseeri peanahka näpuotstega tehes ringjaid liigutusi (ära kraabi peanahka küüntega). Palsam kanna vaid juustele, mitte peanahale. Väga oluline on nii šampoon kui palsam korralikult välja loputada. Kui jäägid jäävad juustesse, võib see samuti tekitada kõõma ning ajada juuksed enneaegu rasuseks.

2. Vaheta iga kord juuksehooldustooteid (soovitatvalt kasuta erineva firma tooteid) kui šampoon ja palsam otsa saavad. Juuksed vajavad vaheldust. Kasutades pikalt samu tooteid, võib nende mõju väheneda või muutuda (näitkes pikalt hooldavaid- ja ravivaid šampoone kasutades võivad Sinu juuksed muutuda rasvaseks.)

3. Kuivatades ära hõõru juukseid rätikuga, see lõhub juukse struktuuri, vaid vääna rätikuga juukseid. Juukseid on soovitatav pesta 3-4 korda nädalas, kindlasti mitte iga päev –  see on juustele koormav.

4. Saunas käies pane alati niiske rätik pähe ning talvel, kui külmakraadid langevad alla 5, siis kanna mütsi või kapuutsi. Juuksed kannatavad temperatuuri -5 kuni +25 kraadi, üle ja alla selle temperatuuri tuleb juukseid külma/kuuma eest kaitsta.

5. Masseeri peanahka aeg-ajalt, see elavdab peanaha vereringet ning see omakord soodustab juuste kasvu. Masseerimiseks sobib väga edukalt suur juuksehari.

6. Juuksetooted, mis on mõeldud pähe kandmiseks peale pesu ja pole vaja veega loputada, kanna märgadesse juustesse. Märjad juuksed on kõige vastuvõtlikumad ja seega on toodete hooldav mõju kõige suurem.

7. Kui sa oled noor ja värvid juukseid selleks, et neid toonida, siis kasuta poolpüsivärvi. Püsivärvid on mõeldud eelkõige hallide juuste katmiseks ja on palju kahjulikumad. Ära värvi iga kord kogu pead vaid värvi vahepeal ainult juuri. Kui värv on tuhmunud või läheb laiguliseks, siis värvi jälle kogu pea. Kui värvid värviga mis on üsna sarnane su loomuliku tooniga, siis ei tarvitsegi sul kogu pead värvida vaid ümberringi (vaid välimised juuksed) ning sisemised juuksed hoopis värvimata jätta. Kui ka vahepeal hakkab su loomulik värv välja kumama, siis pole sellest midagi hullu, see tulemus mõjubki hoopis loomulikumalt ja huvitavamalt. Palju koledam on, kui otsustad vahepeal juuste säästmiseks neid paar kuud mitte värvida ja lased „potil” pähe kasvada. Pigem värvi tihi, kuid vaid silmatorkavaid kohti.