Eesti aasta 2009 suurim noortespordisündmus Rahvusvaheline Koolinoorte MM Kergejõustikus toob Tallinnasse ligi 600 noort sportlast 30 riigist. Suur spordipidu toimub 25.-30.juunil Tallinnas Kadrioru staadionil.

Koolinoorte Kergejõustiku MM korraldajaks on Eesti Koolispordi Liit, mille presidendiks on kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe. Rahvusvahelisse Koolispordi Föderatsiooni (ISF) kuulub 70 riiki. Tegemist on ISF-i võistluskalendri kõige olulisema võistlusega. Seekordne osavõtt on arvukaim läbi aegade. Eile jõudsid Eestisse India, Alžeeria, Iraani, Puerto Rico ja Hiina võistlejad. Täna saabuvad Euroopa riikide delegatsioonid. Võistlus on mõeldud 14-17 aastastele noortele.

“Nende võistluste korraldamine on Eestile väga suur au ja usalduse märk. Täna oleme valmis selleks, et Eestist lahkudes võiksid osalejad öelda: need olid parimad mängud,” kinnitas Eesti Koolispordi Liidu president Erika Salumäe. “See spordipidu on võrreldav väikese olümpiaga, kuhu kõik on oodatud omadele kaasa elama,” ütles Erika Salumäe.

Sportlike tulemuste põhjal on võistluste tase võrreldav noorte EM ja MM tasemega. Eesti koondislane Eleriin Haas saab oma isikliku rekordit kõrgushüppes 1.84 korrates kindlalt kaasa rääkida medaliheitluses. Tugevaid tulemusi on oodata ka teistelt. Eestit esindab MMil kuus võistkonda 36 sportlasega. Spordipidu saadab ulatuslik kultuuriprogramm, mis algab suurejoonelise tantsuetenduse ja avatseremooniaga 26. juunil kell 20 Kadrioru staadionil. Üritused on publikule tasuta. Avatseremoonia otseülekannet saab jälgida ka TV14 vahendusel.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar võtab Raekojas pidulikult delegatsioonide juhid vastu pühapäeval, 28. juunil.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et Tallinna linn toetab rahvusvahelise koolinoorte maailmameistrivõistlusi kergejõustikus ettevalmistusi ja korraldamist ligikaudu kahe miljoni krooniga. „Usun, et sellised rahvusvahelised tiitlivõistlused tekitavad inimestes, eelkõige aga noortes veelgi suuremat huvi spordi vastu – nii sporditegemise kui sellele kaasaelamise vastu, ühtlasi aitab see kaasa Eesti rahvusvahelisele tuntusele spordiriigina,” nentis Jäppinen. 

Loe lisaks: isfathletics2009.com