Eksami suuline osa toimub 16., 19. ja 20. aprillil. Eesti keel teise keelena on kohustuslik riigieksam vene või muu õppekeelega koolis. Tänavu registreerus sellele eksamile 3463 eksaminandi, sealhulgas gümnaasiumilõpetajaid 2155, kutseõppeasutuste õpilasi 1193 ja varemlõpetanuid 115, teatas riiklik eksami ja kvalifikatsioonikeskus BNS-ile.

Kirjandit kirjutavad abituriendid laupäeval, 24. aprillil. Kokku asub kirjandit kirjutama veidi üle 10.000 koolilõpetaja.

Eksamieelistustes tänavu võrreldes varasemate aastatega suuri erinevusi ei ole – rohkem on valitud inglise keele, ühiskonnaõpetuse, geograafia ja matemaatika riigieksamit.

Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid. Kõik valitud riigieksamid tuleb ka sooritada, eksamist loobuda ei saa. Kui õpilane puudub riigieksamilt ning ta ei soorita ka lisaeksamit, jääb tal kool samal aastal lõpetamata.

Eksamitulemused saab teada riigiportaali http://www.eesti.ee päringukeskkonna vahendusel. Tulemused sisestatakse andmebaasi ning muudetakse kättesaadavaks järk-järgult vastavalt sellele, kuidas tööd hinnatud saavad. Kiirteavituse võib tellida ka oma e-postile või SMS-teenusena, selleks peab eksaminand riigiportaalis vastava teenuse aktiviseerima.

Riigieksami e-tunnistused on riigiportaali vahendusel kättesaadavad alates 20. juunist. Tunnistuse allalaadimiseks on vaja ID-kaarti või internetipanga kasutajaandmeid, samuti digidoc tarkvara.

Eksamitulemusega mittenõustumise korral on eksaminandil õigus viie tööpäeva jooksul pärast riigieksamitunnistuste väljastamist esitada apellatsioon haridus- ja teadusministeeriumi apellatsioonikomisjonile. Soovi korral saab enne apelleerimist eksamikeskuses kohapeal oma eksamitööga tutvuda. Tutvumise täpsem kord, registreerimisvõimalused jm sellekohane info on eksamikeskuse kodulehel üleval juuni algusest.

Riigieksamitele on tänavu registreerunud kokku 21.899 eksaminandi.