Tiiu Järviste (46) elu on olnud kui seiklusfilm kullapalavikuaegsest Metsikust Läänest. Vene aja lõpul vahendas ta soomlastelt ostetud kaupa ja hangeldas valuutaga. Hiljem aga asutas kuulutustelehe Soov ja müüs selle Eesti Meediale. 

“Alguses müüsin ma ühe meremehe toodud träni – sukkpükse, kilekotte. Siis tekkisid mul Viru hotellis kliendid. Ma sobisin hästi äripartneriks Soome naisturistidele,” räägib Tiiu Kroonikale. “Ostsin neilt valuutat ja asju ning neil polnud muresid oma turvalisuse pärast. Ma kõndisin otse hotellituppa, sain asjad, maksin ja lahkusin. Mind soovitati edasi oma sõbrannadele, sest olin ju usaldusväärne,” räägib saates “Laulud tähtedega” säranud Tiiu Järviste Kroonikale.

Välismaalased tahtsid rublasid saada ametlikust kursist soodsamalt, sest siis oli mõnusam hotellis prassida. Nii sai Soome tavakodanik tunda end siin rikka ja eduka inimesena.

Hiljem hakkas Tiiu dollarikulleriks. Dollarid olid Tallinnas millegipärast odavamad kui Moskvas. “Õhtul lendasin Moskvasse, läksin lennujaama, andsin dollaripaki üle ja sain vastu spordikoti rubladega. Kui Tallinnas kontrolliti, mis kotis, siis ütlesin, et tahan autot osta,” räägib naine.