Pamela Parts on Naistemaailm.ee-s välja toonud 10 ebatervislikku toitu, mida peaks oma toidumenüüst välja jätma. Vaatame, mis need on?

1. Limonaadid – need on täis suhkrut, säilitusaineid, rohkelt kaloreid. Kusjuures ühes purgis võib olla kaloreid rohkem kui sõõrikus. Võib öelda, et Coca-Cola on nagu vedel komm. Kui tahad kaalus kaotada, siis olgu see esimene asi, millest loobuda!

2. Pontšikud, sõõrikud – oh neid rasvapomme küll. Imemaitsev, aga üks glasuurine ringike võib anda vähemalt 300 kalorit. Kui oled ühe pommi hinge alla heitnud, siis veresuhkur tõuseb järsku üles, kuid kukub sama järsku alla. Tekib roidumus, väsimus ning isu uue doosi järele.

3. Friikartulid – kusjuures võib olla tervislikumaid friikartuleid, kuid üldiselt on nad kõik ühe lauaga löödud. Mida rasvasemad ja soolasemad, seda hullemad. Võib öelda, et üks räme friikartul ei sisalda mitte ühtegi toitainet. Selles on vaid lisakalorid ja lisanaatrium.

4. Hot-dogid, kabanossid – taaskord rohkelt naatriumi ja nitraati, mis põhjustavad kasvajaid.

5. Krõpsud – teate ju küll, et kui võtad ühe krõpsu, siis on võimatu söömine jätta. Sõltuvust tekitavad head maitseained, palju rasva, kalorid, naatrium, küllastunud rasvad ja säilitusained.

6. Poeküpsised, muffinid – sisaldavad taaskord rohkelt küllastunud rasvu, mis vähendavad head kolesterooli, lisaks palju suhkruid, säilitusaineid ja kaloreid. Kõige parem on osta värskelt küpsetatud pagaritooteid kohvikust või ise teha.

7. Kiirtoidu hamburger – annab keskmisel 1010 kalorit, 71g rasva, 10g suhkrut. Üks burger täidab rohkem kui poole päevasest kaloraazist.

8. Peekon – selle kohta võib öelda lihtsalt praetud õli ja rasv. Sisaldab rohkelt nitraati ja võib tekitada pankrease vähki.

9. Purgisupid – need sisaldavad rohkelt naatriumi, säilitusaineid ja küllastunud rasvhappeid. Purgisupp võib anda poole soovitatavast naatriumi päevakogusest.

10. Paneeritud kala – see on täis toksiine, sisaldab vähe toitaineid. Kui tahad paneeritud kala, siis eelista lõhet. Valge jahuga katmine ja praadimine annab eriti palju kaloreid, kuid mitte toitaineid.

Milliseid loetletud toite kasutad Sina ja millistest oled täielikult loobunud?