Tallinna vanalinnas asuva kinnisvaraga tehtud tehingute arv ja rahaline maht kukkus eelmisel aastal 2003. aasta tasemele. Kokku tehti 81 tehingut, mille maht oli 360 miljonit krooni.
Suurimate vanalinna kinnisvaraomanike käes olevate kinnistute väärtus küünib aga mitmesaja miljoni kroonini.

Näiteks Kohtu tänav 10 ja Toom-Rüütli 17 asuvad hooned kuuluvad vene aadliperekonna Baranovite järeletulijatele. Kahte kinnistut majandas Tatiana Montesquiou, kes hiljuti suri  ning nüüd sõltub hoonete tulevik lese Anne-Pierre de Montesquiou ja tütarde Eleonore, Rosamee ning Auriane otsustest.

Vanalinna suurimate kinnisvaraomanike sekka on end kinnitanud ka kunagine Pindi Kinnisvara juht Janno Rokk, kes omandas 2008. aastal kinnistu Aia ja Vana-Viru nurgal ehk WW Passaaži maja.

Teine suurem välismaine tegija Tallinna vanalinnas on hiljuti Eesti Posti maja soetanud Rootsi perekond Åkerborgid, kellele kokku kuulub vanalinnas kinnistuid 2358 ruutmeetrit.

Kohalikest äriliidritest on Tallinna vanalinna suurimateks omanikeks vastuolulise kuulsusega restorani- ja hotelliärimeeste Hubert Hirve ja Pavel Gammeriga seotud ettevõtted. Kokku kuulub nende kahe mehe osalusega firmadele vanalinnas kinnisvara üle 4400 ruutmeetri.

Säästumarketite keti rajajate sekka kuulunud Indrek Prants ja Sven Mansberg´ile  kuulub Draamateatri vastas asuv suurejooneline kvartal.

Suurimate vanalinna kinnisvaraomanike hulka kuuluvad aga ka meediaärimees Hans H. Luik, EBSi omanik Madis Habakuk, Monacos elava ettevõtja Toomas Tooli endine naine Jana Tool koos viimase ema Aili Grištšenko ja Toomas Tooli äripartneri Ellen Nellisega, hotelliärimees Alexandr Kofkin jt.