Ajaloos on näiteid mis lubavad pidada praegusi kitsaid olusid firma asutamiseks parimaks ajaks, usub San Franciskos elav Eesti juurtega riskikapitalist Steve Jurvetson.

“Investori vaatenurgast ei ole kindlasti paremat aega alustavasse ettevõttesse raha paigutamiseks,” vahendas ajakiri HEI Jurvetsoni sõnu ajakirjale MIT Technology Review. “Neid loovad ettevõtjad suhtuvad tehtavasse üsna kirglikult. Nappide vahenditega kasvatatud frmad kipuvad olema leidlikumad, õigus? See kipub varakult vormima frma DNA-d.”

Jurvetson tõi näiteks suure depressiooni ajal garaažis kahemehefirmana sündinud Hewlett-Packardi, kes on tänini väga säästlik. “On ka nii, et alustavad ettevõtted saavutavad edu segaduse käigus. Vasakul ja paremal oma mõõkadele viskuvad suured frmad loovad võimalusi uutele tulijatele,” sõnas ta. “See on peaaegu nagu oleks metsatulekahju puhastanud vanad puud ja nüüd võivad preeriad taas kasvada, samuti uued tulijad ja uued liigid. Kui sa oled näiteks Tesla, siis milline oleks parem aeg General Motorsi ja Chrysleriga võistlemiseks?”