Erich Krieger võttis nädal ja pool tagasi naisega ette reisi Iisraeli, linna nimega Eilat. Elukaaslased kasutasid võimalust, ning võtsid kaasa Surnumere soola, mida sealne toll alguses siiski neile kaasa anda ei tahtnud. “Enne kui Iisraelis käinud ei ole, tunduvad need piiblilood nagu muinasjutt,” räägib Erich Kroonika online-ile. “Aga kui viibid sellises kohas ja sellises kliimas… Siis see tundub kõik nii loogiline!”

Erichi naine Liia tahtis kaasa vedada kaks kilo Surnumere soola, millel teatavasti on võimsad ravi omadused. “Muidugi usaldas ta selle minu kotti,” naerab Erich.

“Võttis aega mis ta võttis, lõpuks saadi tollis aru, et minust seda McGyverit (McGyver on tuntud samanimelisest seriaalist imemees, kes oskab pastakavedruga näiteks autot parandada – toim.) pole, et ma sellest pommi oskaks teha ja läks õnneks!” on Erich rõõmus.

Kaasatoodud soola ravivaid omadusi Erich ja Liia veel proovinud oole. “Oleme ise hetkel nii terved sellest päikesest,” õhkab Erich, kes jõudis reisilt tagasi pühapäeval.  “Aga eks me varsti hakka seda oma tuttavate peal katsetama. Näiteks väga raviv on see sool siis, kui seda saunaauru lasta ja inimesed seda sisse hingavad.”