Ameerikas elav kaunis modell ja lauljanna Eha Urbsalu on sellel aastal tohutult reisinud. Aasta algul ümbermaailma reisil käinud Eha on tagasi New Yorgis ning jagab meiega oma reisielamusi! Kaunitaril on selleks aastaks ka endale soov-lubadus antud, nimelt otsustas Eha mediteerimist õppida. “Leian, et inimesed kes seda hästi teha oskavad, saavad korra päevas ennast täielikult värskendada,” räägib Eha Gossip.ee ´le.

Olete viimase kuu aega pidevalt reisil olnud? Kus käisite, mida tegite?
Alustasin seda aastat ümbermaailma reisiga. Nii otseses kui ka sümboolses mõttes.

Millised olid reisi kõrghetked-suursündmused, mis on kõige eredamalt meeles?

Ma ei olnud varem Austraalias käinud ja olen nüüd sealsest kontingendist vaimustuses. Sydney on üks ilusamaid linnu maailmas. Sydney on nagu San Francisco ja New Yorgi paremad osad kokku pandud, kuid palju mõnusamate inimestega. Leidsin, et austraallastel ei ole ei Ida-Eurooplaste komplekse ega ameeriklaste rassismi probleeme. Loomulikult aitas ka see, et jaanuaris on Austraalias südasuvi ning nii ilm kui loodus olid head. Seega oli ideaalne aeg minna Great Barrier rifile snorgeldama. Seal lähedal asub ka Hayman´i saar, mis on üks ilusamaid kohti, kus ma kunagi käinud olen. Veel üks lemmikmomente oli hoida väikest koaalamõmmit süles. See on olnud minu unistus alates 6-nda klassi geograafia tundidest.

Kas te reisisite üksi?

Jah, samas on mul tuttavaid igas linnas, kus käisin. Näiteks Austraalias sain kokku ilusa endise Miss Estonia Inna Roosiga, kes praegu seal elab.

Kas reis oli seotud ka laulmisega? Kas saite ka mõne kontserdi anda või käisite lihtsalt puhkamas ja ennast laadimas?

London ja Los Angeles olid seotud laulmisega. Ülejäänud oli uute momentide avastamine – nii geograafilises mõttes kui ka iseenese sees.

Mis on teie jaoks need tingimused, mis peavad täidetud olema, et korralikult välja puhata?

Peamine on muidugi magamine, 7-8 tundi ööpäevas. Sellega on muidugi raskusi, kuna näiteks lend Londonist Hong Kongi on 12 tundi ja kuigi lennukis saab magada, ei ole see võrreldav magamisega oma enda mõnusas voodis. Ning sinna jõudes on ajavahe 8 tundi. Üks minu selle aasta soove on õppida mediteerima. Leian, et inimesed kes seda hästi teha oskavad, saavad korra päevas ennast täielikult värskendada.

Milline reisija te olete – kas proovite kaasa võtta võimalikult vähe nodi või kui lähete, siis juba kümne kohvriga!?

Sellega on nii, et püüan alati võimalikult vähe kaasa võtta, aga juhtub ikka nii, et kohver on suur ja ülekaalus. Samas olen õppinud võtma kaasa just neid riideid ja kingi, mida saab omavahel igati sobitada, nii et võib reisil mitu korda kanda. Samas arvestades, et Euroopas olid jaanuari alguses suured lumetormid, Austraalias südasuvi ja Los Angeleses kevadvihmad, oli seekord nats keeruline.

Kas teil tuli reisil ette ka ootamatusi, milleks te valmis polnud ja mis teie plaane muutsid-häirisid?

Londonis tuli lumetormiga probleeme. Samas tuleb igast halvast olukorrast head leida. Seega, kui lumetormi tõttu jäi üks lindistus ära, siis avastasin sel vabal päeval Richmondi pargi, mis asub üsna Londoni keskel. Minu üllatuseks elab selles pargis umbes sadakond kitse, kes seal siis armsalt lume sees ringi jalutasid.

Kas ostsite reisilt ka midagi huvitavat-põnevat?

Kõige olulisemad on minu jaoks kogemused,  pildid ja videod. Ma ei ole suur poodides käija. Samas leian alati mingi suveniiri või midagi mälestuseks.

Olete te tagasi kodus Miamis? New Yorgis? Kuidas USA-s ilm ja meeleolu?

Olen tagasi New Yorgis, kuid NY on olnud sama külm kui Tallinn, ja uskuge, et porine New York pole sugugi nii armas kui Tallinn…

Kuulake Eha muusikat ka spetsiaalselt Youtube lehelt