Neli aastat tagasi oli Malin Åkerman täiesti tundmatu nimi. Täna on Malin Åkerman, 31, tõusev täht Hollywoodi filmitaevas. Teda võib nimetada Rootsi suurimaks naissoost näitlejaks Hollywoodis. Aftonbladet on teinud temast pika intervjuu, mille paremad lõigud toome ka Gossip.ee lugejani.

Kuid edu ei tulnud kohe. Läks mitu aastat, enne kui Malin sai suurema rolli, ja seda komöödiaseriaalis ”The Comeback”. Ta teab, kuidas mäng käib. “Hollywood vajab üht suurt staari igas uues filmis. Seejärel olen mina “next in line,” ütleb ta Cannes´i filmifestivalil antud intervjuus. Malin on seal, et promoda filmi ”The Bang Bang Club”, millest näidatakse viieminutilist treilerit. Kahe päeva jooksul annab ta ühe lühikese pressikonverentsi teise järel.

Rootsi reporteriga räägib Malin kiiresti puhtas rootsi keeles ja kasutab inglisekeelseid väljendeid vaid siis, kui arvab, et end nende abil paremini väljendab. Ta oli vaevalt kaheaastane ja ei osanud veel õieti rääkidagi kui perekond kolis Stockholmist Torontosse. Kui Malin oli kuuene, läksid vanemad lahku. “Isa kolis tagasi Rootsi ja seetõttu on mul olnud pidev kontakt Rootsi ja sugulastega, sõitsin alati koju jõulude ja spordivaheaja ajal ning suvel,” räägib Malin.

Hollywoodi tuli Malin koos oma bändiga “The Petalstones” (endine “Ozono”), milles ta siiani laulab. Ta on elanud koos bändi trummari Roberto Zincone´ga kuus aastat ja kaks aastat tagasi nad abiellusid. Algusaastatel nägi ta elu välja samamoodi kui paljudel teistel, kes Hollywoodikarjäärist unistavad: töö ettekandjana ja sajad proovivõtted, mis kuhugi ei viinud. Kui noor näitleja oli juba lootust kaotamas, sai ta teise peaosa filmis ”The Comeback” (2005), kus mängis koos Lisa Kudrow´iga, tuntud seriaalist “Sõbrad”. Läbilöök toimus aga kaks aastat hiljem vendade Farrelly´de komöödias ”Heartbreak kid”. Konkurentideks rolli saamisel olid juba tuntud staarid Kate Hudson ja Christina Applegate.

“Kate Hudsoniga oleks see film palju viletsam tulnud…” avaldab Rootsi reporter Jan-Olov Andersson arvamust.

“Tänan,” vastab Malin, “temal on ju kogu aeg sarnased rollid… mina aga ei taha samasse punkti pidama jääda.

“Ja Sa ei löönud kunagi kartma julgete ja lausa pööraste seksistseenide ees Ben Stilleriga?”

“Jah, seksistseenid olid täiesti hullumeelsed. See on ju see, mis teeb näitlejatöö nii huvitavaks, teed asju, mida muidu kunagi poleks teinud. Milleks mängida rolle, mis on leiged ja keskpärased. Löö selg sirgu, paljasta ennast. “Go for it”. Ma ei võtaks kunagi vastu rolli, kus peaks ilma mingi põhjuseta rindu ja tagumikku näitama, kuid kui see rolli huvitavamaks ja seksikamaks muudab, siis mõtlen ma: miks ka mitte?”

“Kui tuntud Sa tegelikult Hollywoodis oled?”

“Kui ma tänaval käin, siis pole neid palju, kes mind ära tunnevad ja olen ka vahetanud juuksevärvi nii paljudes erinevates filmides, et kõik paparazzi-fotograafid ei tunne mind ära. Kui filmistuudiol on vaja näitlejaid suurfilmidesse, siis vajavad nad kõigepealt üht suurt tähte. Seejärel tulen mina.”

“Kuid nagu paistab, siis pole Sa Hollywoodi-stiili veel täielikult omaks võtnud, ei käi ilma aluspüksteta, ei joo end maani täis…?”

“Pärast filmi ”Watchmen” esilinastust avaldati minust pildid lühikeses kleidis, mis oli natuke üles tõusnud. Taheti vihjata, nagu oleks ma ilma aluspüksteta olnud. Aga selge see, et mul on püksid jalas kui välja lähen. Et inimesed joovad ja tarvitavad narkootikume…see on emotsionaalselt kurnav ala. Kui Sul pole kellegagi rääkida pärast kuueteist tunni pikkust tööpäeva, võib kergesti jooma hakata. “You have to in some way let it out”.”

“Kas Sa käid palju läbi teiste “Hollywoodi rootslastega”?”

Jonas Åkerlund (muuhulgas paljude Madonna videode rezhissöör- toim.) on lähedane sõber. Mõnikord pidutsen koos Alexander Skarsgård´iga.”

“Kas tahaksid mängida ka rootsi filmides?”

“Kindlasti. Koos Lasse Hallström´iga. Või Lukas Moodysson´iga. Mulle meeldivad väga ”Fucking Åmål” ja ”Tillsammans”.”

“Kuid siis peaksid vist madalama tasuga arvestama, või kuidas?”

“Seda küll, kuid sageli öeldakse: you do one for the money and one for your soul. Nii on see filmiga ”The Bang Bang Club”. Selle tegid peaaegu kõik tasuta, sest me elasime tulihingeliselt kaasa loole fotograafidest, kes töötasid Lõuna-Aafrikas kui apartheidirezhiim langes.”

Praegu on Malin Åkerman aktuaalne uues romantilises komöödias ”The Proposal”, mis peatselt esilinastub. Peaosades on Sandra Bullock ja Ryan Reynolds ning Malinil on selles filmis kõrvalosa.