Paljud Tallinna ööklubid on avalikult või poolsalaja müügis, lisaks võib lähima aasta-paariga turult kaduda 5-6 klubi.

Enim – ligi 5 miljonit krooni – küsitakse Urban House’i eest, mis kuulub Aivar Lepingule. “Urban House on, jah, vist kalleim müügis olev ööklubi. Kuid tegemist on ka pärliga, tänasel päeval sellist ööklubi kümne miljoniga kindlasti valmis ei ehita,” rääkis Aivar Äripäevale. Eelmise aasta lõpetas Leping enda sõnul klubide osas miinuses, tänavu loodetakse jõuda plussi. “Klubides hakkas see kriis tunda anda juba 2007. aasta lõpus. Eesti on iseenesest kriisi põhjast juba läbi, lihtsalt majandus on 3-6 kuud viitajaga, kuniks see kõik lõpuks kohale jõuab,” lisas ta. Raske majanduslangus tirib ettevõtted vägisi põhja ning tõenäosus, et mõni klubi jääb suletuks, on Lepingu sõnul suur. “Pakun, et 5-6 klubi peavad oma uksed sel aastal sulgema,” märkis ta.

“Kui me vaatame eelmise aasta majanduslangust, siis Tallinnas avati samal ajal näiteks kolm ööklubi – Marat, Club 360Y ja LoveSexMoney. Viimane on uksed juba kinni pannud,” märkis Leping.

Müügist rääkis ta ka Club von Überblingeni puhul. “Ei tea, miks nad avalikult ei julge seda teadustada, aga sisuliselt on klubi juba müügis ja neil on hind ka umbes 5 miljonit,” rääkis ta. Überblingeni omanik Paap Toonela lükkas müügiplaanid ümber. “See on nüüd küll ainult kuulujutt, klubi ei ole müügis ja ka hinda ei oska öelda. Arvan, et Club von Überblingeni väärtus ja potentsiaal on suurem kui see hind, mida praegustes majandustingimustes võiks saada,” märkis ta. Toonela lisas, et on pigem ise ostueesmärgiga ringi vaadanud.

2,9 miljoniga on müügis mullu avatud Club 360Y. Seda omava Tropicana Kaubanduse ASi juhatuse liikme Rainer Sarapuu sõnul pole müük konkreetseks veel läinud. “Kõik asjad on maailmas õige hinna eest müüdavad,” lisas Leping.

Äripäevale teadaolevalt on müüa ka klubid Marat ja Terrarium. Club Venuse ostsid väidetavalt Olümpia hotelli baarmenid, klubi omava AMY Kaubanduse OÜ juhatuse liige Katrin Uritam polnud nõus teemat kommenteerima.
 
Club Hollywoodi juhataja Mart Eensalu sõnul on nende kasum võrreldes mullusega väiksem, kuid külastatavus samal tasemel ja turuosa paranenud.

Andres Peets, ööklubi BonBon omanik: “Me pole müügis, alustame just remondiga. Mõnevõrra on klubis tarbimisharjumused muutunud. Ostukorv klubis on tagasihoidlikum, kuid me ei saa väga nuriseda.”