Kõik, kes ootavad ilusat nädalalõppu, peavad kahjuks pettuma. Nädala lõpus pole vihmahoogudest pääsu. Kuid peagi paistab silmapiiril suur suvi!

Atlandilt Norra merele ulatuv madalrõhuala on esialgu väge täis, kuid laguneb täna-homme pisemateks pööristeks, mis üle Lõuna-Soome ida poole ukerdavad, vahendab Ilmajaam.

Pühapäevaks raugeb ka nende jõud ning tugevnev kõrgrõhuala toob meile päikesepaiste ja suvesooja.

Värske ilmaprognoosi järgi on lähiajal oodata ilmade soojenemist ja kuna Läänemere kohale jõuab kõrgrõhuala, võib pärast jaanipäeva loota tõelist suvesooja. Esmaspäevaks tugevneb kõrgrõhuala mõju ja ilm on enamasti sajuta. Öö on veel jahe, kuid päevane maksimum tõuseb 20 kraadi ümbrusse.

Jaanilaupäeval ja jaanipäeval on Läänemere kohal kõrgrõhuala ja Eesti jääb selle mõjusfääri ning tõenäoliselt on ilm sajuta. Väikese võimaluse rünksajupilvede arenguks loovad Eestist põhja ja lõuna poolt mööduvad madalrõhulohud, kuid tänaste arvutuste kohaselt vihmahood meieni ei ulatu. Päevased soojakraadid ulatuvad 19 kuni 20 kraadini ning öösel võib temperatuur langeda 8 kuni13 kraadini.

Järgmisel neljapäeval tuleb kõrgrõhuvööndi mõjul veelgi soojem ilm. Öösel on õhutemperatuur alates kümnest kraadist ning päeval võib sisemaal tulla sooja juba  25 kraadi ümbruses.