Naisteriietes, parukas peas ja tugevalt meigitud – nii käis poeg kuus aastat iga kuu oma surnud ema pensionil järel. Alles sel esmaspäeval jäi ta vahele.

Kõik algas siis kui New Yorgis elanud Irene Prusik, 73, suri kuus aastat tagasi. Poeg Thomas Prusik–Parkin, tol ajal 43, nägi kohe võimalust oma materiaalset seisundit parandada, seda enam, et ise elas ta sotsiaalabist ning mõte ema pensioni kaotusest tundus talle vägagi ebameeldiv. Edasi kulgesid sündmused nii, et Thomas andis matusebüroo töötajale valeandmed. Aastal 2003 ema surma ei registreeritud ning pensioni väljamaksmist jätkati rutiinselt. Ainukeseks probleemiks oli loomulikult see, et ema pidi iga kuu isiklikult kohal olema, et raha välja võtta. Aga kõigel on lahendus. Thomas riietus naiseks, kirjutavad ameerika ajalehed.

Thomas Prusik– Parkin pani ette suured päikeseprillid, paruka, mille peale sättis rätiku, seejärel riietus ta ema vanadesse riietesse ja võttis rõõmsalt välja umbes 7500 krooni iga kuu. Et aga veelgi veenvam välja näha, võttis ta kaasa oma sõbra Mhilton Rimolo, 47. Sõbra ülesandeks oli mängida sugulast, kes aitas “vana, nõrka vanamutikest” kohalejõudmisel. Mäng kestis niisiis edukalt kuus aastat ja Thomas võttis välja ligi 1,2 miljonit krooni.

Kuna kõik läks libedalt, muutus Thomas oma rollis enesekindlamaks. Peale kõige muu kuulutas ta välja oma ema pankrotistumise ja teenis ka selle pealt. I-le pani aga täpi, et selle aasta 28-l aprillil uuendas ta oma ema autojuhilube. Ka abivalmis “sugulane” oli kohal. Kogu näitemängu jäädvustas aga turvakaamera, ning filmi kasutatakse nüüd kui süüdistusmateriali. Esmaspäeval Thomas ja Mhilton arreteeriti ning nüüd ähvardab neid 25 aasta pikkune vanglakaristus. Mehed, kes on saanud süüdistuse mitmes kuriteos, väidavad end olevat süütud.

“Ma hoidsin ema oma käte vahel kui ta oli suremas ja hingasin koos ta viimaste hingetõmmetega – nii et ma olen oma ema,” õigustas end Thomas kui politsei ta kinni võttis, kirjutab Daily Mail.

Mida arvas sellest politsei? “Ta ei ole loll, ta on väga terane. Tema taktika oli briljantne,” ütleb üks politsei allikas ajalehele Daily News. Pettus avastati, kui majaomanik hakkas midagi kahtlustama ja võttis ühendust politseiga.