Kanal 11 öösaate “Night chat” särav saatejuht Kee Abel räägib, et ta ei saa öelda, et horoskoope usuks, aga natukene loeb neid siiski. “Lihtsalt huvi pärast loen neid ja tõepoolest teinekord võivad need täitsa täppi minna. Ja kui horoskoobis on kirjas midagi positiivset, siis muidugi on seda ju hea uskuda ja saada kindlust oma tegemistesse,” räägib Kee Gossip.ee-le.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Olen Kalade tähtkujust. Räägitakse, et Kalade tähtkujus on esintatud kõikide olemasolevate tähtkujude iseloomujooned. Nii et arvan, et minu tähtkuju märk klapib minu iseloomujoontega.

Kas olete astroloogia vastu ka suuremat huvi tundnud, uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?

Ei, ma ei ole selle vastu suuremat huvi tundnud. Loen lihtsalt vahel ajakirjadest või ajalehtedest horoskoope, aga otseselt uurinud oma tähemärgi kohta ma ei ole.

Kas ja kui palju te tähemärkidesse ja horoskoopidesse üldse usudte? Kas loete näiteks lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?
Ei saa öelda, et ma horoskoope usun. Lihtsalt huvi pärast loen neid ja tõepoolest teinekord võivad need täitsa täppi minna. Ja kui horoskoobis on kirjas midagi positiivset, siis muidugi on seda ju hea uskuda ja saada kindlust oma tegemistesse. Nii et kui usun, siis usun ainult häid horoskoope.

Kuidas klapib teie tähtkuju lähedaste tähemärkidega? On teilmõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“
Olen kuulnud, et Kalade tähtkuju esindajad saavad kõige enam läbi just kõikide teiste tähemärgi esindajatega – nii et mul klapib kõigiga väga hästi.

Mida arvate ennustajatest? Kas olete ise kunagi nende juures käinud?

Ma usun, et on olemas tõepoolest nn. ennustajaid, kes tõesti ongi üleloomulike võimetega ja räägivad tõtt. Olen kunagi tahtnud minna ennustaja juurde, kuid ei ole sinna veel jõudnud. Hetkel olen ma arvamusel, et parem mitte minna ennustaja juurde, kuna kunagi ei tea, kas tegemist on õige jutuga mida ta sulle räägib või mitte. Ja ma arvan, et elul peab laskma minna nii, nagu ta läheb, aga mitte laskma kuidagi mõjutada seda. Sest kui ennustaja räägib sulle sinu tulevikust midagi, siis ikkagi see jutt jääb vähemalt aladeadvusesse ja mingil määral hakkad sa seda oma elus järgima.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?
Eeskätt ma usun, et me kujundame oma elu siiski ise, aga mingi saatus on meile kõigile ette määratud küll, ma arvan.

Kas olete kunagi tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, tajute vaime jne?

Vot kahjuks ma ise ei ole endas selliseid võimeid avastanud. Olen kokku puutunud inimesega, kellel tõepoolest sellised erilised võimed tunduvad olevat, kuid endas ma ei ole midagi sellist täheldanud. Ja ma aravn, et nii ongi kergem, kui neid võimeid ei ole.

 

Loe lisaks:
KALAD e. Pisces (20. veebruar – 20. märts)

Kalade tähtkuju all sündinud on salapärased, peene intuitsiooniga, kuid need iseloomujooned ja ülipeen, tundlik iseloom raskendavad selle tähtkuju all sündinutel edasijõudmist materiaalses maailmas. Neil on fantaasia hästi arenenud ja huvi kõige müstilise vastu hästi suur. Neptuun annab neile pidevad kontrastid – rahutuse ja sisemise võitluse. Jupiter aga tarkuse ja õnneliku saatuse. Kuid selle planeetide vastuolu tõttu kannatavad Kalade tähtkuju all sündinud teravate hingepiinade, rahutuse ja tusa all. Neptuuni juhitud inimesed pole kuigi auahned. Enamus neist ei pea millekski kõrget positsiooni, võimu ega juhirolli ning neid ei veetle rikkus.

Tihti puudub neil selge pilk eluvõitluseks ja nad lasevad mööda palju soodsaid juhuseid. Kalade tähtkuju all sündinud on kahtlejad, umbusklikud, tagasihoidlikud ja ei leia tihti kooskõla ümbrusega. Ka on nad liiga pehme ja järeleandliku iseloomuga, kuid siiski skeptilised tänu oma umbusule ümbritseva vastu. Neil on instinktid arenenud loogikast tugevamini ja nad võivad üllatada oma lühinägelikkusega, kuid alati ei ole neil omal arusaamist oma võimetes ja nad arvavad selle tulenevat oma mõistusest. Harva on Kaladel probleeme mäluga, see on neil lausa fantastiline.

Kalad võluvad teid otsemaid oma sarmika käitumise ja mugavleva natuuriga. Neid jätavad ükskõikseks ka kõige suuremad kitsendused, kui need just ei röövi neilt vabadust unistada ja elada omaenda elu. Veelgi ükskõiksemad on nad solvangute, süüdistuste ja salvavate märkuste vastu. Kui arvate, et Kalad on läbinisti leebed, siis te muidugi eksite. Nad oskavad siiski ka ärrituda. Kui olete Kalade tähtkuju esindaja välja vihastanud, muutub ta sarkastiliseks ning kasutab targalt oma salvavat keelt. Neptuunlased võivad olla tulivihased ja välja pahvatada terve hulga närvilisi sõnu, kuid tüüpilised Kalad käituvad tavaliselt põhimõtte “targem annab järele” kohaselt ning nende viha vaibub kiirelt.

Kalad on sündinud maailma sooviga vaadata elu läbi roosade prillide. Nad teavad vägagi hästi inimkonna pahupooli, kuid ise eelistavad elada veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad. Kui reaalsus tundub neile liiga karm, põgenevad nad sageli oma roosade unistuste maailma. Selle tähtkuju all sündinud armastavad mugavust, on külalislahked ja kaastundlikud, kuid viimast omadust paiskavad nad liialt ja neid kasutatakse seetõttu üsnagi tihti kurjasti ära teiste poolt, kes seljataga nende kaastundlikkuse üle irvitavad. Nendel on raske leida sõpru ja mõttekaaslasi. Kui Kalade tähtkuju all sündinu elu kujuneb lapsepõlvest alates normaalselt, jäävad nad siiraiks ja südamlikeks, muidu skeptikuiks. Tundes, et elu vintsutab teda tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu, poeb Kalade märgi all sündinu illusioonide varju, selle asemel, et püüda hädaohust väljapääsu leida.

Majanduslikult saavad Kalade tähtkuju all sündinud heale järjele ainult oma vaeva ja usinusega. Armastuse suhtes elavad nad läbi palju pettumusi ja nende abielud on väga harva õnnelikud. See on humanistide tähtkuju, filosoofide ja sotsioloogide märk. Võivad väga edukalt töötada teaduse alal, kuna neil on hea mälu. Võivad saada headeks kunstnikeks, muusikuteks, skulptoriteks.

Eranditult kõigile Kaladele on elu ise üks suur näitemäng. Kui Kalade esindaja tunneb, et midagi peab juhtuma, siis see ka juhtub.. Selle märgi all sündinud naised omavad alati eredalt väljenduvat individuaalsust, kalduvust ekstravagantsusele. Nende tervis ja meeleolu sõltuvad kuu faasidest. Täiskuu ajal on väsinud, apaatsed, kurdavad haiguste üle. Kalade tähtkuju all sündinud naiste minevik on harva puhas, kuid neist võivad saada head naised ja emad, tänu nende paindlikule ja kohanemisvõimelisele iseloomule. Kalade salarelvi on huumor.

Astroloogilise lähenemise järgi on Kalade tähtk
uju sodiaagi viimane, sümboliseerides surma ja aasta- kui ka eluringi lõppu. Kalad on sodiaagi 12 märk, segu kõigist eelnevatest. Seda tõendab ka Kalade natuur, mis on kombinatsioon kõigist teiste päikesemärkide omadustest. Kaladele on omane kõigi õhumärkide all sündinute vaidlushimu, maamärkide loodusarmastus ja tulemärkide taotluste tulisus. Kuid Kalad ise ei ole püsiv ega kardinaalmärk, vaid muutuv märk.

Sümbol: Kaks vastassuunas ujuvat kala, sümboliseerivad kalade võimalusi, tõusta tippu või langeda põhja.
Valitsejad: Jupiter, Neptuun
Omadus: Muutuv
Element: Vesi
Eksaltatsioon: Veenus
Langus: Merkuur
Vastasmärk: Neitsi
Number: Kolm ja kuus
Kehaosa: Maks, jalad, hingamisteed
Nädalapäev: Neljapäev
Õnnepäev: Reede
Vääriskivi: Akvamariin, ametüst
Metall: Plaatina, tina
Värvid: Kahvaturoheline, hõbedane,mereroheline
Õnnenumbrid: 12, 21, 39, 48, 57
Lilled / taimed: Vesiroos, valge magun, nartsiss

Kuulsad Kalad läbi ajaloo: Edward Albee, Harry Belafonte, Elizabeth Browning, Luther Burbank, Enrico Caruso, Frederic Chopin, Grover Cleveland, Albert Einstein, Jackie Gleason, Händel, Rex Harrison, Ben Hecht, Victor Hugo, Ted Kennedy, Gordon MacRae, James Madison, Michelangelo, Zero Mostel, Vatslav Ni?inski, Rudolf Nurejev, Auguste Renoir, Rimski-Korsakov, David Sarnoff, Dinah Shore, Krahv Snowden, Svetlana Allilujeva, John Steinbeck, Elizabeth Taylor, Earl Warren, George Washington