Sõnn on põikpäine, ettevaatlik, kohati introvertne, materialistlik, stabiilne ja töökas, ent sama kannatlik kui aeg ise. Temas on piisavalt jõudu, et nihutada paigast mägesid. Nende tohutu praktilisuse kõrval võtab võimust ka armastus mugavuse vastu, mis muutub tihti laiskuseks. Sõnnid armastavad materiaalset heaolu ja teevad kõik, et ühel hetkel mõnusalt loorberitel puhata. Selleks on nad aga valmis endast kõik andma ja kasvõi terve elu tööd rügama, et mingil hetkel rahulikult puhata saaks.

Sõnn on koduarmastaja. Vaevalt et leidub ühtki Sõnni, kes ei ihkaks endale isiklikku katust pea kohale ning ei tunneks mõnu mugavast ja hubasest kodusest miljööst. Elukoha muutmine viib ta rööpast välja. Maamärgina armastab Sõnn maad ja astub varem või hiljem sellega kontakti.

Sõnni tähtkuju all sündinud on emotsionaalsed, kuid vasturääkiva iseloomuga inimesed. Sõnni tähtkuju all sündinud on teatava mõistusega, jõulised inimesed, kes harrastavad aktiivset elu. Veenus pehmendab nende praktilisust, annab neile teatava pehmuse, tundlikkuse ja armastuse mugavuse vastu, mis muutub tihti laiskuseks.  Nad himustavad raha ja rikkust ja neil on ka annet raha kogumiseks, kuid ühtlasi on nad ka pillajad, sest raha koguvad nad ainult selleks, et oma elu meeldivaks ja mugavaks teha. Neil on püsivust. Nad on hoolsad ja ei jäta ühtki tööd pooleli, vaid alati lõpetavad selle, kuid nad on tihti hoolimatud kaasinimeste vastu, kuna nad on ka väga konservatiivsed, isemeelsed ja kangekaelsed ega salli vasturääkimist isegi pisiasjades.

Sõnni tähtkuju all sündinud armastavad hästi süüa ja juua ning lõbusat seltskonda ja neile meeldib sõlmida tutvusi mõjukate ja kõrgelseisvate inimestega. Suhtlemises kaasinimestega on elegantsed ja tähelepanelikud, kuid võivad pisiasjadest teha suure tüli ainult oma jonnakuse ja kapriissuse tõttu. Sõprus ja armastus mängivad nende inimeste elus suurt rolli. Ilma armurõõmudeta oleks nende elu kurb ja tühi. Erootilised tunded väga elavad. Selle tähtkuju all sündinud armastavad kunsti ja arhitektuuri. Nad on sageli head modelleerijad, dekoraatorid, rätsepad ja kokad.

Suurem osa naisi, kes on sündinud Sõnni tähtkuju all, on ilusad või väga meeldivad ja eriti naiselikud, kõik see, mis mehe juures on nõrkuseks, on nende naiste juures kütkestav. Neil on nõrkus ilusate asjade järgi, lillede, hea söögi ja veini vastu. Tihti laostavad nad oma austajaid. On sageli väga armukadedad, kuigi ise on kergemeelsed. Vaenlaste vastu õige kättemaksuhimulised.

Sõnn on ettearvamatu ja iial ei tea mida ta järgmiseks öelda või teha võib. Ta ärritub imelike asjade üle ja tema vihahood panevad põranda värisema, õnneks mööduvad need kiiresti. Nad võivad vihahoos öelda uskumatult õelaid asju, ise need mõne aja pärast unustades. Sõnn on kord imeliselt hea, kord vastikult õel. Sõnnil on omadus teha pidevalt ebadiskreetseid märkusi. Ta on omapärase iseloomuga ja ka välimus võib tihti olla selline, kus mingi joon hakkab eriliselt silma- suur nina, suured kõrvad, jõulised huuled jne.  Sõnn on küllaltki kokkuhoidlik ja praktiline, samas priiskab ta kohati üleliia. Vastuoluline tegelane see Sõnn…

Erinevalt Jäärast on Sõnnil ka püsivust. Sõnn on hoolas ja ei jäta ühtki tööd pooleli, vaid alati lõpetab pooleliolevad asjad. Kahjuks on sõnn tihti kaasinimeste vastu hoolimatu, sest ta ei salli oma tugeva iseloomu ja ego tõttu vasturääkimist. Sõnniga on mõttetu vaielda, sest ta arvab alati, et temal ainsana on õigus. Tema aju võib töötada meeletu kiirusega, kuid otsusedd küpsevad tal aeglaselt ja läbimõeldult. Tema tegutsemine on järjekindel ja etteaimatavning ta ei lase ennast teistest mõjutada.

Igapäevaelus on sõnn avatud, ta eelistab suhtlemist intellektuaalsel tasandil ja eelkõige hindab inimestes tarkust ja teadmisi. Sõnn püüdleb avaruse ja mitmekülgsuse poole, talle meeldib õppida ja ennast arendada. Uued teadmised on talle nagu kont koerale. Sõnnil on tihti palju hobisid ja ta tegeleb mitme asjaga korraga. Tihti tundub talle, et ta ei anna endast piisavalt palju ja ta seab endale väga kõrged nõudmised. Kõrged nõudmised seab ta ka teistele. Sõnn on vägagi sensitiivne ja tal võivad olla igasugused raviomadused. Oma käed sulle peale pannes võib ta teha palju tervendavat.

Sõnnil on väga tugev tõmme vastassoo poole, kuid tal pole kombeks ise aktiivne olla. Ta eelistab peibutamise meetodit. Armastuses on sõnn tuline ja väljendab oma tundeid kogu hinge ja kehaga. Abielu puhul on sõnn alguses väga idealistlik, hiljem aga hakkab oma fantaasia tõttu kujutama partneris ette igasuguseid puudusi. Sõnn ei kannata puudusi ja ta hindab korda. Ta tahab, et kõik oleks alati koristatud ja pestud, aga ise kipub olema nõnda laisk, et jätab oma sokid mõnikord kasvõi söögilaua peale. Sõnnil tulevad koristushood äkki ja harva. Kui ta koristama hakkab, koristab ta kõik säravalt puhtaks.

 

Õnnenumbrid: 2, 11, 20, 29, 37, 47, 56
Värv: Sinine, roheline, roosa
Mõjutav planeet: Veenus
Element: Maa
Domineeriv sõnapaar: Mul on
Õnnepäev: Reede
Õnnekivi: Türkiis, safiir
Metall: Vask
Lilled / taimed: Kannike, magun, liilia

Kuulsaid Sõnne läbi ajaloo:
Fred Astaire, Balzac, Lionel Barrymore, Irving Berlin, Johannes Brahms, Saddam Hussein, Jay Leno, Stephen Colbert, Janet Jackson, Barbra Streisand, David Byrne, Uma Thurman, Andre Agassi, Traci Lords, Grace Jones, Rosie Perez, Tori Spelling, Al Pacino, Jack Nicholson, Katariina II, Perry Como, Gary Cooper, Oliver Cromwell, Bing Crosby, Salvador Dali, Stephen A. Douglas, Elizabeth II, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Henry Fonda, Margot Fonteyn, Sigmund Freud, Ulysses S. Grant, William R.Hearst, Audrey Hepburn, Henry J. Kaiser, Willie Mays, Yehudi Menuhin, Vladimir Nobokov, Maximilian Rosespierre, Sugar Ray Robinson, Bertrand Russell, William Shakespeare, Fulton Sheen, Toots Shor, Kate Smith, Barbra Streisand, Norma Talmadge, Shirley Temple, Harry S. Truman, Orson Welles  jne.

Intervjuud Sõnni tähtkuju esindajatega Gossip.ee rubriigis “Horoskoop”:
Irja Tähismaa, Kairit Tuhkanen, Joanna Ojastu, Kadi Viljak, Signe Lahtein, Anna Uljanova