“Kui Eestis piisab sellest, et sul on natuke nime ja oled piisavalt tegus, võidki ise vabalt plaadi välja lasta, siis Ameerikas see nii lihtne ei ole,” räägib üks tuntumaid Eesti džässlauljatare Sofia Rubina, kes omandab praegu haridust ühes tuntumas Ameerika muusikakolledžis Berklees.

“Pead looma piisavalt palju tutvusi, et esinemisi saada ja esialgu tuleb neid organiseerida iseseisvalt. Palju sõltub loomulikult ka agentidest, kes sinu tegemistel silma peal hoiavad,” räägib Sofia lühidalt USA muusikaärist ja teatab, et ka temal on ühe agendiga koostöö soolas. “Olen muutunud palju iseseisvamaks ja isegi mu ema ei tundnud mind algul ära ning kinnitas, et ma oleks nagu kümme aastat vanemaks saanud,” ütleb üle poole aasta USA-s õppinud Rubina.

“Hakkasin aru saama, mida elult tahta ja püüan liikuda oma unistuse – hubases džässiklubis esinemise – poole.” Selle täideminekut loodab ta kogu hingest.

Eelmisel kuul õnnestus Sofial aga midagi erakordset – ta esines New Yorgis koos maailmakuulsa soulilaulja Angie Stone`iga. “See võimalus tekkis loomulikult kooli kaudu ja ma ei oska öelda, kuidas mul õnnestus nende valitud õpilaste hulka kuuluda. See on uskumatu,” ei hoia Sofia sellest esinemisest rääkides emotsioone vaka all.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest