Eesti (ja ka Soome!) publikule huvipakkuvaim osa algab iluuisutamise EMil Tallinnas täna, kui paremusjärjestust hakkavad selgitama naisüksiksõitjad. Kes on medalisoosikud ja Jelena Glebova vingemad konkurendid?

Kiira Korpi (Soome, 21)
Võitis kolm aastat tagasi EM-pronksi. Mullusel kodusel EMil köeti ootused nii üles, et Korpi põles läbi, kukkus valusalt ja pidi leppima viienda kohaga.

Laura Lepistö (Soome, 21)
Tiitlikaitsja. Esitas mullu kodusel EMil suurepärase vabakava ja tõukas troonilt kahel eelmisel aastal võidutsenud itaallanna Carolina Kostneri. 2008. aastal oli Lepistö teeninud EMilt pronksmedali.

Susanna Pöykiö (Soome, 27)
Põhjanaabrite trio kogenuim liige, teenis oma esimese EM-medali (hõbeda) viie aasta eest.

Carolina Kostner (Itaalia, 22)
Suutis varasematel aastatel edukalt trügida asiaatide mängumaale, kuid kevadine MM tõi fiasko (12. koht) ja treenerivahetuse.

Aljona Leonova (Venemaa, 19)
Tuli juunioride maailmameistriks, kevadisel täiskasvanute MMil sai kokku suurepärased 168,91 punkti.

Sarah Meier (Šveits, 25)
Võitis EM-hõbeda 2007. ja 2008. aastal, kuid mullune hooaeg läks suuresti vigastuste nahka. MMile ta lõpuks jõudis ja sai seal 9. koha. Kahe aasta tagusel MMil teenis Meier kõrgeklassilised 171,88 punkti.

Julia Sebestyen (Ungari, 28)
2004. aasta Euroopa meistri karjäärikõver on käinud üles-alla, näiteks kaks aastat pärast kullavõitu leppis ta alles 14. kohaga.

Ksenia Makarova (Venemaa, 17)
Üllatas sel hooajal Venemaa täiskasvanute meistritiitliga.

Valentina Marchei
(Itaalia, 23)
Üllatas Itaalia meistritiitliga Carolina Kostneri ees.

Elene Gedevanišvili (Gruusia, 20)
Andekas (isiklik rekord 162,48 punkti), kuid ebastabiilne uisutaja. Sai neli aastat tagasi EMil 16aastasena viienda, kuid mullu 25. koha!

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehtest