30. jaanuaril avab Kadrioru Park uksed imelisse jää ja lumemaailma, festivaliga „Jää ja Tule pidu“. Seekordne festival on järjekorras kolmas. Külastajatele imetlemiseks valmib kaheksa lummavat „Jäämemme“. Kõigil huvilistel kellel soov väheke sooja saada on antud võimalus ennast registreerida Lumememmede meisterdamisele. 30 jaanuari päeva finaaliks saab olema suursugune tuleshow Kadrioru pargi Luigetiigi jääl.

Kui tuleb talv ning sajab maha lumi, ootavad kõik väikesed ja suured sulailma. Selle saabudes kerkivad nagu võluväel aedadesse-õuedesse ning parkidesse lumememmed. Iga lumememm on omamoodi fantastiline kunstiteos ja iga lumememme meister omamoodi kunstnik, kelle lõuendiks on taevane lumi. Igaühel oma nägu, tegu, iseloom ja jutustada oma lugu. Kes on pannud porgandi ninaks, kes ämbri pähe, kes luua kätte, kes on teinud sütest silmad ning suu – fantaasiat tegijatel jätkub. Mis võiks olla veel parem kui muinasjutulise talveilmaga sõprade, õdede-vendade ning ema-isaga õues lumememme meisterdada!

30 jaanuaril täitub Kadrioru park Lumememmedega! Lumememmi saab tulla ise tegema ning nende tegemist jälgima. Lumememmed valmivad lumest, mida see talv meile nii ohtralt kinkinud on. Iga registreerunud võistkond saab lumekuubi, mõõtudega 50cm x 90cm x 150cm millest alates kella ühest päeval kahe tunni jooksul „Lumememm“ sünnib. Fantaasialennule piire ei seata ning parimatele Lumememme-meistritele paneb Kadrioru Park välja auhinnad! Päeva lõpuks tekib Kadrioru parki Lumememmede allee, mis jääb parki kaunistama kuniks ilmad seda lubavad.

Lisaks Lumememmedele saabuvad Kadrioru parki ka Jäämemmed. Memmede autoriteks on skulptorid Elo Liiv, Hille Palm, Kirke Kangro, Aime Kuulbusch, Tiiu Kirsipuu, Ekke Väli ning Kalle Pruuden. Iga skulptor on ise kavandanud-otsustanud, milline tema Jäämemm välja näeb ja  inspiratsiooni on nad loomulikult saanud oma kunagistest lumememme-tegemistest. Et „Jäämemmed“ veelgi huvitavamad ja lummavamad välja näeksid siis seatakse nende  tarbeks üles erivalgustus.

Lume- ja Jäämemmedega koos saab imetleda Kadrioru pargi Luigetiigil kell 17.00 algavat  tuleshowd koos muusikaga.
  
Lumememmi meisterdada ning Jäämemmi imetleda saab Kadrioru pargis 30. jaanuarist  alates kella 13.00 ist.

Lumemmede ehitamiseks saavad meeskonnad ennast registreerida maili aadressil lumememm@kadriorupark.ee või Kadrioru pargi I-lustlas aadressil A.Weizenbergi 33.