Eelmisel sügisel suri Rootsis 60 aastane mees, kelle nimi oli Curt Degerman, keda aga kodulinnas tunti Purgi Curdi nime all. Ûle 30 aasta oli ta igapäevane osa linnapildist – kulunud riietes, jalgrattal, käes/seljas suured kotid täis tühje purke.

Põhjalikult kammis ta läbi kõik tänavad ja turud, otsides purke ja pudeleid, mida saaks ära anda. Curt elas üksinda ning ei lubanud endale eales midagi, isegi mitte telefoni. Purgi Curt elas kui vaene mees, kuid ta varjas suurt saladust. Pärast surma selgus, et Purgi Curt oli vägagi jõukas mees ning omas maatükki, kahte maja, 124 kullakangi ja 8 miljonit rootsi krooni Luxembugi fondides, kõik kokku väärtuses 12 miljonit rootsi krooni, kirjutab Aftonbladet.

Purgi Curdi retsept teel rikkuse poole oli nii lihtne kui ka effektiivne. Hoia raudset kontrolli oma väljaminekute üle ja investeeri see, mis üle jääb nii, et see kasumit tooks ja tee seda aasta aasta järel. Kui kroon koguneb krooni peale pika aja jooksul, saavad neist lõpuks miljonid. Polegi nii erinev sellest, mida paljukiidetud eksperdid inimestele õpetavad. Ka raamatus “Rich Dad, Poor Dad” märgib autor Robert Kiyosaki muuhulgas, et vaesed eristuvad rikastest selle poolest, et nad töötavad raha pärast, rikkad aga lasevad rahal enda heaks töötada. Ning et rikkad on fokuseeritud väärtuste ülesehitamisele samal ajal vältides seda, mis raha ainult neelab. Purgi Curt oli äärmiselt järjepidev ja ta ei müünud kunagi midagi maha.

Miljonitele vaatamata näib Curdi elu traagiline, sest mida tähendab raha kui oled terve elu üksik. Tema elust võiks aga tuletada ameerikaliku slogani: How to be a millionaire: If Can-Curt Can, you Can!