Tunnustatud kriminaalpolitseinik, kirjanik, sotsiaaldemokraat, endine Keskkriminaalpolitsei ja Politseikolledži direktor ning praegune kaitseväe juhataja nõunik Andres Anvelt räägib Gossip.ee-le, et ei näe seagripis suuremat ohtu kui mõnes teises gripis. “Seagripi vastu eraldi vaktsineeritud ei ole, kuna ei arva ega olegi tast arvanud kunagi rohkem, kui igast mõnest teisest gripist,” ütles Anvelt Gossip.ee-le.

Kuidas hoidute seagripist? Kas olete ennast vaktsineerinud, otsustate veel vakstsineerida?
Seagripi vastu eraldi vaktsineeritud ei ole, kuna ei arva ega olegi tast arvanud kunagi rohkem, kui igast mõnest teisest gripist. Minu jaoks on nad kõik sellised külmetuse moodi asjad. Kindlasti ei vaktsineeri ka seagripi vastu. Kuna olen elanud mingi aeg Lähis-Idas, siis olen vaktsineeritud igasuguste hullude haiguste vastu, mida isegi nimetada ei oska – mulle aitab!

Mida arvate alternatiivmeditsiinist?
Alternatiivmeditsiin nagu ka konventsionaalne meditsiin on kõigepealt kinni inimese peas, esmalt ravib usk või kindlus millessegi, siis alles koostis. Mind on elus aidanud mõlemad variandid – nt lihasevenituste või siis allergiate osas. Vajadusel ei sea piiri kummalegi!

Milline on teie “tervise” retsept?
Minu tervise retsept on väga lihtne – ela nii, et tunned ennast oma kehas normaalselt. Kui hakkad tüsedaks minema, võta maha. Kui tunned, et nina hakkab kinni minema – mine tee sporti, jookse, uju ja pärast ei mäletagi, et oleks miskit olnud.

Ja kui ikka tunned, et tervislik seisund hakkab viirusele alla jääma, pea aru, vajadusel võtta pipraviina pits või kaks ja kui hommikuks on kõik sama või hullem, siis poe teki alla ja alusta võitlust ning naudi kodus olemist. Muide, mida rohkem naudid, seda kiiremini saad ka terveks. Viirus taandub, kuna temast kui vaenlasest on saanud sinu mugavuse liitlane. Lihtne ju!

 

Loe lisaks:
Andres Anvelt Gossip.ee-le: Teatud põhjustel on paljude meie „ärihaide“ algkapitali päritolu mulle vägagi teada