Traditsioonilise Hiina kalendri järgi koosneb selle aasta energia kahest osast taevasest energiast (yang metall) ja maisest energiast (yang puu). Missugune on Sinu teekond Tiigri aastal sõltub paljuski Sinu valikutest. Lähteandmed Sinu isikliku saatuse loomiseks on kõigil samad, sest arvesse tuleb võtta nii taevast saatust (yang metall energiat) kui ka maist saatust (yang puu energiat). Loomulikult annab olulise jõu Sinu võimalustesse ja takistustesse Sinu isiklik vägi, eelkõige aastamärk, kuid Hiina astroloogia järgi on olulisel kohal ka Sinu päevamärk.

Feng shui puhul on tegemist energiaõpetusega, mille üheks oluliseks printsiibiks on viie elemendi teooria. Seega mõjutab meie igapäevast elu viie algelemendi energia ja need on Maa, Metall, Vesi, Puu ja Tuli. Need viis elementi on omavahel kas loovas või kontrollivas tsüklis. Loov tsükkel: Maa toidab Metalli, Metall toidab Vett, Vesi toidab Puud, Puu toidab Tuld ja Tuli toidab Maad. Olemas on ka kontrolliv tsükkel, kus Maa kontrollib (lõhub) Vett, Vesi kontrollib Tuld, Tuli kontrollib Metalli, Metall kontrollib Puud ja Puu kontrollib Maad.

Kuna selle aasta kaks juhtelementi on Metall ja Puu, siis eelpool kirjapandust järeldub, et tegemist on kontrolliva tsükli ehk vastasseisuga, kus Metall hävitab Puud. Seega on Tiigri aastasse sisse kirjutatud vastasseis, mida omakorda võimendab kahe yang (jõulise, kasvava, aktiivse) energia ühinemine. Tõenäoliselt võib Tiigri aasta olla täis konflikte, muutusi, liikumist ja erimeelsusi.

Tiigri aasta märgusõnad on: Sul on kaks võimalust kas Sa riskeerid või Sa ei riskeeri. Mõlemad variandid eeldavad suuri ponnistusi, eneseületamisi ja tarke otsuseid. Kindel on aga see, et tegutsematus sisaldab endas läbikukkumist.

Viie elemendi teooria järgi tasakaalustab Metalli ja Puu elementide vastasseisu Vee elemendi energia. Seega on sel aastal suure tähelepanu all (omades samas nii suurt võimalust kui ka ohtu) just Vee elemendi alla kuuluvad valdkonnad nagu muusika, kontserdid, nõustav müük, psühholoogia, koolitamine (täiskasvanute koolitamine, lühiajaline koolitamine), IT, igasugune arendustegevus, kunst (eelkõige maalimine, ka filmindus ja fotograafia), uudised, reklaam, televisioon, raadio, reisimine, logistika, merendus, toiduainetetööstus (eelkõige vedelikud) ja farmaatsia.

Hobidest on soovitav sel aastal tegeleda eelkõige just Vee energiat kandvate tegevustega, nagu näiteks ujumine, kõik veespordialad, saun ja muud veeprotseduurid, klaasikunst, massaaz, kõik talispordialad. Hästi mõjub puhkus mere ääres. Edu toovad visualiseerimist eeldavad alad nagu tants ja joonistamine. Plastilisus ja kohanemisvõime aitavad vastu võtta uusi muudatusi ja säilitada tarkus ka keerulisemates olukordades. Interjööris sobib kasutada musta või tumesiniseid toone.

Yang Puud võrreldakse suure võimsa puuga, mille iseloomuomadused on vastupidavus, tugevus, vankumatus, aga ka jonnakus, jäikus ja sallimatus. Puu tahab kasvada kõrgusesse, ikka eesmärgi poole. Suurt kasvu takistab aga Metalli energia, mis laasib tüve ja noori äsjatärganud oksi. Aastasse on sisse kirjutatud oht protsesside katkestustele, (arendus)projektide muudatustele, tegevuste suundade muutustele. Kokkupõrke energia võib kaasa tuua lahutusi nii eraelus kui äris, huvide konflikte ja isegi revolutsioone.

Eelmine yang Metall Tiigri aasta oli 1950 ja siis algasid esimesed vihjed suurele vastasseisule, kus NSVL teatas tuumapommi olemasolust, kehtestati surmanuhtlus, Eruroopa jagunes kahte vastasleeri.

Yang Metall energia on ambitsioonikas, hõlmates nii sõjalist kui ka õiguslikku tegevust. Metalli iseloomustab täpsus, kriitlisus, teravad otsekohesed (tihtipeale mõtlemata) väljaütlemised. Metalli eesmärk on Puud energia allutamine ja allutavale ei ole see lihtne.

Tiiger on oma olemuselt tuline, tujukas, mässumeelne, julge, aga ka ilus, efektne ning omades seda müstilist magnetismi, mis mõjutab paljusid inimesi. Talle meeldib teistelt nõuannet küsimata iseseivalt tegutseda. Ta on kindel oma ainulaadsuses ja tihti liigselt riskeeriv olles nii ohtlik iseendale kui teistele. Läbirääkimised saavad Tiigri aastal olema keerulised.

Metalli elemendi energiast lähtuvalt on 2010. aasta valge metall Tiigri aasta. Hiina mütoloogias esindab valge tiiger lääne energiat. Seega on oodata Tiigri aastal suuremaid muudatusi just nn lääne maailmas.

Valge tiiger on aga väga eriline ja kaunis. Teda märgatakse, temast räägitakse ja teda jahitakse. Pealtnäha ilus ja vapustav, sisaldades endas keerulisi vastuolusid. Temas on olemas kirglikkus positiivses võtmes, mis aitab nii mõnegi konstruktiivse sündmuse kulgu.

Puu element esindab endas varakevadist kasvu, algust, taassündi ja lootust. Uue protsessi arenemine ei ole lihtne, see on pideva kontrolli all ja seetõttu piiratud. On tunda varjatud vastupanu. Tiigri aasta saab keeruline olema tekstiili-, rõiva- ja paberitööstusele, aga ka kirjastamisele, üldse tootmisele ja aktiivsele müügile. Häiritud on ka mööbli, aianduse valdkonnad, aga ka avalikud suhted ja haridus. Probleeme võib tekkida valdkondadega, mis on seotud puidu, ökoloogia, taimekasvatuse ja keskkonnaga. Ohustada võivad saada nii metsamaad kui ka istandused.

Tervis. Puu energia on seotud sapiteede, veresoonte, liigestega. Metall on seotud soolestiku, kopsude ja nahaga. Seega on eelpool mainitud piirkonnad tasakaalutusele ja haigustele enam vastuvõtlikud. Aktiveerida võivad Alzhemeri ja Parkinsoni tõbi. Oluline on liigeste ja selja treenimine.

Kuna Tiiger on liikuv ja ettearvamatu, siis võib soodustada ta õnnetuste kasvu, eelkõige tulekahjude, plahvatuste kujul, aga ka autotranspordis, liikluses. Oluline on liiklusohutuse tagamine, autojuhtide sõiduoskuste ja liikluskultuuri parendamine.

Üldse soovivad inimesed soovivad sel aastal palju liikuda ja reisida. Tiigri aasta saab olulne olema lennutranspordile – kas suured võidud või pigem kaotused. Selles valdkonnas tuleb otsuste tegemisel kindlasti riskeerida ja olla valmis muudatusteks.

Suureneb huvi teaduse, hariduse ja arendustegevuse vastu. Olenemata valdkonnast ilmuvad „areenile“ uued talendid, jõulised isikud, kelle mõju hoovavad kõik.

Allikas: www.seeder.ee ja sekretär.ee
Autor: Siret Seeder