29. detsember 19:00, Tallinna Jaani kirik, Tallinn

28. detsember 19:00, Tartu Jaani kirik, Tartu

Corelli Music ja Voces Musicales jätkavad koostöös populaarset kontserdisarja “Kirikupühad Maarjamaal”. Detsembris 2009 keskendub sarja muusikavalik Antonio Vivaldile: kõlavad itaalia barokimeistri suurteosed “Gloria” ja “Magnificat”, mis jõuavad kuulajani Corelli Barokkorkestri, kammerkoori Voces Musicales ja parimate solistide ettekandes.

Corelli Music & Voces Musicales esitlevad:
“Kirikupühad Maarjamaal” – Antonio Vivaldi
Jõulumuusika kontserdid 28. detsembril kell 19 Tartu Jaani kirikus ja 29. detsembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus.

Kavas:
ANTONIO VIVALDI (1676-1741) “Gloria”, “Magnificat” ja soolokantaat “Clarae Stellae, Scintillate”.

Solistid:
PIRJO PÜVI, sopran
TEELE JÕKS, metsosopran
RISTO JOOST, kontratenor

Kammerkoor VOCES MUSICALES
CORELLI BAROKKORKESTER ajastu pillidel
Dirigent RISTO JOOST

Corelli Music ja Voces Musicales jätkavad koostöös populaarset kontserdisarja “Kirikupühad Maarjamaal”. Detsembris 2009 keskendub sarja muusikavalik Antonio Vivaldile – kõlavad itaalia barokimeistri suurteosed “Gloria” ja “Magnificat”. See tõeliselt särav ja pidulik muusika jõuab kuulajani luksuslikult mõjuva orkestritäie vanade pillide – Corelli Barokkorkestri, kammerkoori Voces Musicales ja parimate solistide ettekandes. Dirigent Risto Joost lisab kavale vürtsi, astudes üles ka solistina (kontratenor) Vivaldi soolokantaadis. Kontserdid toovad tänapäeva inimeseni kaugete aegade värvi ja meeleolu, nagu vanameister Vivaldi seda muusikat oma elu ajal Veneetsia kirikutes kuulda võis.

Kontserdiagentuur Corelli Music korraldab alates 2006. aasta Ülestõusmispühadest kontserdisarja “Kirikupühad Maarjamaal”, mille patroon on EELK peapiiskop Andres Põder. Alates detsembrist 2006 on kaaskorraldaja Ensemble Voces Musicales. Sarja peamine eesmärk on järjepidevalt tuua publikuni kaunis muusika, mis kirjutatud ühe või teise kirikupüha puhul, ettekantuna kirikutes, millist vaimset ja akustilist keskkonda on heliloojad arvestanud oma teoseid kirjutades. Pühadeaegne kirikukontsertide tava on Lääne-Euroopa kristlikus kultuuriruumis väga pika traditsiooniga, mis toob kuulajani teoste algse sõnumi võimalikult puhtalt. Seda kaunist mõtet kannab ka sari “Kirikupühad Maarjamaal”.

Piletiinfo: piletid Tartus 150.- ja 75.- ning Tallinnas 200.- ja 100.-. Sooduspiletid: pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, invaliid ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige.