Eesti üks tuntumaid taustalauljaid Dagma Oja ei karda, et ta staari varju jääb. “Tegelikult ei karda, sest häid taustalauljaid peab ka olema. Ja hetkel on piisavalt häid pakkumisi, seega arvan, et ma ei ole varju jäänud,” räägib Dagmar. Väikese Laura Lee ema ongi meil tänane Parimate palade persoon.

Allikas: Ajakiri Just! (23.04.2008)
Link: http://www.kalev.ee/est/?news=934824&category=21&Taustalauljate-esinumber-%E2%80%93-Dagmar-Oja
Autor: Leemet Prits
Katkendid artiklist: „Taustalauljate esinumber – Dagmar Oja“

Kust sul tekkis mõte hakata back’i laulma?
See tee sai alguse saatest „Kaks takti ette”, kui ma 1999. aastal ka ise osalesin. Vaatasime Kaire Vilgatsiga Lauri Pihlapit (ka nemad osalesid tol aastal saates „Kaks takti ette“ – toim) laulmist ja tundus et lugu on kuidagi tühi. Hüppasime lavale ja hakkasime tausta laulma. Lugu oli tuntud ja me oskasime bäkiosa. Laurile meie kaasalõõritamine sobis ja sealt see alguse sai!

Kui tähtsaks sa oma ametit ise pead?
Usun, et see on väga tähtis! Taustalaul annab loole väga palju juurde, teeb selle huvitavamaks?.

Kuidas staar ja taustalaulja omavahel läbi saavad?
Peavad saama ja saavad ka! Tegelikult pole probleemi – mina austan solisti tööd ja loodan, et tema austab ka minu oma. ?

Mis on taustalaulmise juures kõige raskem?

Kõige raskem on ehk proovide tarbeks ühise aja leidmine. ?

Kas sa ei karda, et taustalauljana jääd staari varju?
Tegelikult ei karda, sest häid taustalauljaid peab ka olema. Ja hetkel on piisavalt häid pakkumisi, seega arvan, et ma ei ole varju jäänud.

Kas Eesti parima taustalauljana tunned end tähtsalt?
Tähtsalt ei ole vist päris see õige sõna, pigem vajalikult. ?

Sinu karjääri seni eredaimad hetked? 
Meeldejääv on koostöö pea iga Eesti artistiga, kuid olen töötanud ka mõne välismaa lauljaga, nagu Sahlene, Sandra Oxenryd ja Ira Losco (Ira Losco esindas Maltat 2001. aasta Eurovisioonil Tallinnas. – toim).

Oled sa kunagi mõelnud ka solistina üles astuda? 
Eks ma ikka olen mõelnud, aga minu süda tuksub siiski taustalaulmise rütmis. Kuid ei saa öelda, et mul solistikogemust üldse ei oleks.

Kas superstaarisaates osalejatele on raske tausta laulda?
Tegelikult ei ole, kuna proovides kuulan ja jälgin, kuidas solist üht või teist kohta laulab. Sellest juhindungi. Bäkk jääb tavaliselt samaks nagu loo originaaliski. Minu ülesanne on meelde jätta, kuidas solist sõnu, rütmi jms jaotab.?

Kes on sinu lemmik selleaastastest staariks püüdlejatest?
Kahjuks langes ta esimeses finaalsaates välja – Keit?.

On sul ka lemmiklauljad, kellega on alati hea koostööd teha?
Kui sa mõtled soliste, ei oska ma kedagi välja tuua. Kõikidega, kellega olen kokku puutunud, on väga meeldiv koos töötada. Aga kui sa pead silmas lauljaid, kellega koos on väga hea taustalauljana tööd teha, siis on need Kaire Vilgats, Rolf Junior, Jelena Juzvik ja Raimondo Laikre.

Osaled paljudes projektides üheaegselt. On sul teinekord tunne, et enam ei jõua?
No tuleb ette küll … Siis istun käed rüpes ja mõtlen, et küll kõik JÄLLE ühel ajal on. Aga asjad loksuvad alati paika ja pärast mõtlen, et kas oli vaja paanikat tekitada?.

Kas oled ka ise laule kirjutanud?
Kui olin Avinurmest Tallinnasse Otsa kooli tulnud, kirjutasin mõne. Koolis oli kogu aeg klaverimängimise võimalus ja kui teinekord harjutamisest väsinud olin, istusin üksi klassis ja lihtsalt klimberdasin. Siis tulid päris armsad ideed. Kahjuks ma neid üles ei kirjutanud, aga meeles on siiani. Esitanud ei ole ja ei tea, kas kunagi seda üldse teengi. Kui mul siin linnakodus klaver oleks, küll ma siis midagi looks, aga ilma klaverita ei saa ja ei oska.

Kas oled kunagi olnud sunnitud mingil põhjusel lavalt eemal olema? 
Ei, õnneks mitte. Kuni Laura Lee (Dagmari tütar – toim) sünnini tegin tööd, siis kolme nädala pärast jätkasin.

Kirjelda, milline sa emana oled. Ja kuidas sa kõike jõuad?

Emana üritan ma nii palju kui võimalik oma lapsega koos olla, võtan teda tihti proovidesse – näiteks bäkiproovidesse, kvintetiproovidesse (Mare Väljataga kvintett), nukuteatri kooriproovidesse… Ta kuulab väga hea meelega ja laseb mul tööd teha. Tavaliselt jääb ta magama, sest muusika on hea unerohi. Laula nii kõvasti, kui tahad – teda see ei häiri. Ja linnas on mul ämm, kelle juurde saan igal ajal oma lapse viia?.

Kas pisikese ilmaletulek muutis midagi su karjääris?
Muutis selles suunas, et praegu on mul tööd rohkem kui ei kunagi varem. Loomulikult ei virise ma selle üle, usun, et saame hakkama?.

Laps on tähtsam kui muusika?
On! Kõigest tähtsam, isegi minust endast.?

Sa käid paljudel üritustel. Kas laps käib sinuga kaasas?
Päevastel üritustel, näiteks plaadiesitlustel, on käinud küll.

Millega sa enda vaba aega sisustad? On sul peale laulmise ka mõni hobi?
Vaba aeg möödub mul koos lapse ja mehega. „Enda vaba aeg” oli mul viimati 17. juunil 2007, järgmine päev sündis Laura Lee. Laulmine ongi minu hobi ja ausalt öelda ei ole praegu aegagi endale mingit uut huviala hankida. Laulmise kõrvalt niikuinii aega ei leia – vähemalt mitte, kuni laps minust täielikult sõltuv on. ?

Allikas: Õhtuleht (29.06.2007)
Link: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=236114
Autor: Kaire Raave
Katkendid artiklist: „Lauljatar Dagmar Oja sai tütre“

18. juunil sündis Dagmari ja ta elukaaslase Kristjan Pinti perre pisike tüdrukutirts, kes kaalus 3769 grammi ja oli 53 sentimeetrit pikk. “Alguses natuke hirmutati, et laps on suurem, neli kilo või üle selle,” räägib õnnelik ema. Sünnitus kulges igati normaalselt. “10 tundi oli valutamist, aga lõpuks läks kõik ilusti ja midagi hullu ei olnud. Eks seda oli ju ka teada, et valus saab olema,” sõnab Dagmar, et ses osas sünnitus midagi eriti üllatavat kaasa ei toonud. Dagmar lisab, et issist oli sünnitusel palju abi ja tuge. Vanemad on tüdrukule juba nime valmis mõelnud ning täna peaks see ka ametlikult kinnitatud saama. Dagmari ja Kristjani esiklaps hakkab kandma nime Laura Lee Pint. Dagmar on mõistagi õnnelik ja rahulolev, seda enam, et laps ainult magab ja sööb ning vaid õhtul tekib tal maailmaga pisut energilisem suhe. “Kohe näha, et lauljanna laps, elustiililt samuti õhtune-öine,” naerab Dagmar.