Eesti üks ainulaadsemaid, esinduslikemaid ja vaieldamatult tuntumaid “kõrgmoodi” viljelevaid moemaju “Tiina Talumees Moestuudio” võtab suurejoonelise showga kokku oma 10 aasta tegevuse. Seda tähistatati uue kollektsiooni “Lifecircus” esitlusega 22. novembril Lauluväljaku ruumides. 

Tiina karjäär on nagu trepist üles minek. Juba ERKI moeshowdel jäid tema kollektsioonid meelde sellega, et eristusid teistest küpsuse ja elegantsuse  poolest. Ajal, mil pooled noored moekunstnikud veel „katsetasid” ja „innoveerisid”, tõi Tiina lavale kaunid, ajatud ja shikid naiskujud, kes kandsid pidulikke ning salapäraseid kauneid õhtukleite.

„Kõige avastusrikkam aeg loominguliselt oli peale ERKI lõpetamist, sest alles siis jõudsin lõpliku arusaamani, mida mood tegelikult tähendab minu jaoks, siis valmisid ka diplomitööna esimesed õhtukleidid,” kommenteerib Tiina ise. Moestuudio loomine oli sellele elementaarne ja loomulik järgmine aste, ehkki algus ei olnud kindlasti kerge. Kuid sellele oli vastukaaluks panna suur entusiasm, põnevus ja huvi näha, kuidas asjad kaleidoskoopselt realiseeruma hakkavad.

 „Tänaseks olen otsuste tegemisel juba palju ettevaatlikum, aga ilmselt just tänu riskijulgusele on ikkagi minu stuudio nii kenasti püsima jäänud,” märgib Tiina ise tagasihoidlikult. Viis aastat tagasi tegi Tiina oma  esimesed suuremad kollektsioonid ja müüs need ka edukalt maha, sealt edasi hakkasid asjad liikuma.  „Eks väsimushetkedel on olnud ka loobumismõtteid,” tõdeb Tiina, kui uurida, kuidas ta kõigega nii edukalt toime tuleb.

„Tavaliselt hajutab need aga mõni rahulolev klient ja töö läheb jälle edasi. Minu jaoks ei ole oluline, kus ma töötan, oluline on see, et ma saan teha seda, mida armastan.” Seda kinnitab ka fakt, et Tiina on üks enim nõutud moekunstnikke, kelle klientuuri kuuluvad paljud tuntud inimesed. Lisaks püsiklientidele on „Tiina Talumees Mostuudiol”  tavaks saanud ka välja tulla igaaastase uue kollektsiooniga. Enne jõulu valmib uus kollektsioon ja toimub moeshow ning Tiina lubab,  et kõik jätkub samas vaimus ka edasi.