ERR-i raadiojaamades on pühade ajal sisukas programm; Vikerraadio toob taas kuulajateni eriprogrammi “Lõpp hea, kõik hea”, Klassikaraadio mängib kaunist muusikat ning Raadio 2 lubab mitmeid üllatusi ja erisaateid.

Vikerraadio lõpetab aasta traditsiooniliselt eriprogrammiga “Lõpp hea, kõik hea”, mis on eetris 21.-30. detsembrini alates keskpäevast. Stuudios loovad pühademeeleolu Vikerraadio saatejuhid, kajastatakse päeva olulisemaid teemasid, eetris on reportaažid ERR-i korrespondentidelt nii Eestist kui ka välismaalt, kõlab positiivne päeva mõte arvamusliidrilt ning eetris on ka auhinnaline kuulajamäng. Kell 14.05 algavas “Persoonitunnis” on külas aasta jooksul silmapaistnud tuntud inimene, kes võtab kaasa ka oma lemmikmuusika. Nõusoleku tulekuks on andnud Erkki-Sven Tüür, Ivo Linna, Andrus Ansip, Matthias Burghardt, Seppo Zetterberg, Mihkel Mutt, Ahto Kaasik ja Signe Kivi. Pärast kella 16-seid uudiseid on eetris muusika- ja soovide tund Jaan Elgula juhtimisel.

24. detsembri “Huvitajal” on külas meisterkokk Imre Kose, kellega tuleb juttu eestlaste jõululaua võimalikust uuendamisest. Meeleoluka jõululaupäeva virgutusvõimlemise viivad läbi Viive Ernesaks ja Martin Kõrv. Kell 16 algab jõuluõhtu jumalateenistuse ülekanne Tallinna Kaarli kirikust. Esimesel jõulupühal kell 11 algab ülekanne jõulumissalt Pirita kloostri kabelist ning kell 17 on eetris Vikerraadio ja Jõulujazzi heategevuskontserdi “Aita alustada elu” salvestis. Kell 23 algava “Persona” saate külaline on teoloog Toomas Paul.

26. detsembril kell 11 on eetris aasta tähtsündmusi kokkuvõttev saade “Rahva teenrid”. Kell 19.30 algab otseülekanne spordiaasta pidulikult lõpuürituselt.
31. detsembril kell 10 tuletavad muusikatoimetajad meelde aasta jooksul ilmunud albumeid, toimunud muusikasündmusi ja kontserte. Kell 12.15 analüüsivad Peeter Kaldre ja Harri Tiido maailma aastal 2009. Kell 13.05 uurivad Neeme Raud ja Aigi Vahing saates “Unetu linn”, kuidas leida suurlinnas New Yorgis pühaderahu. Aastalõpu Päevakaja algusega kell 14.05 võtab kokku kogu sündmusterohke 2009. aasta läbi raadioarhiivis jäädvustatud helidokumentide prisma. Kell 19 on eetris Hugo Raudsepa kuuldemäng “Õngitsejad”. Kell 21 kuuleb valitud palu lõppeva aasta “Persona” saadetest. Vana aasta viimasel ning uue aasta esimesel tunnil on eetris Jaan Elgula muusikasaatega “Kahe vahel”. 31. detsembil kell 23.50 kuuleb Vabariigi Presidendi uusaastatervitust.
Uue aasta esimesel päeval kell 12.15 on nii Klassikaraadios kui ka Vikerraadios otseülekanne Viini uusaastakontserdilt.

Jõuluvaheajal pakub Vikerraadio palju huvitavat ka lastele. 21. detsembri “Lapsesuu ei valeta” saates uuritakse, millised on head lapsed, kellest just detsembris alati palju räägitakse. 22. detsembril loeb Ott Sepp Ilmar Tomuski raamatust “Tere, Volli!” jutu “Volli ja isa teevad emale lõhnaõli”. 23. ja 24. detsembril jutustavad mudilasteringi “Viisikera” lapsed jõuludest ja loevad  jõulusalme. 25. detsembril on eetris jõuluhõnguline “Miniturniir”. Aasta viimasel nädalal on eetris Samuil Mar?aki tuntud kuuldemäng “Kaksteist kuud”. Lastesaated algavad kell 9.45.

Klassikaraadio mängib pühade ajal rohkesti kaunist muusikat.

20. detsembril on Euroraadio jõulumuusika päev, millega seoses vahendab Klassikaraadio Eesti Rahvusmeeskoori jõulukontserdi, mida kuulatakse kahekümne kahes raadiojaamas üle kogu maailma. Euroraadio jõulumuusika päev on 14-tunnine programm, kus igal täistunnil toimuvad jõulukontserdid maailma eri paigus ning need edastatakse EBU liikmesmaadesse satelliidikanali vahendusel. Eesti kontserti vahendavad Taani, Hispaania, Soome, Kreeka, Ungari, Islandi, Läti, Hollandi, Norra, Poola, Portugali, Sloveenia raadiojaamad, Inglismaa BBC, Ameerika National Public Radio, Kanada SRC Montreal ja CBC Toronto, Saksamaalt Breemeni ja Hesseni Raadio, Norddeutscher Rundfunk ning Berliinis töötav Deutschlandradio Kultur. Lisaks Eesti kontserdile vahendab Klassikaraadio enamiku Euroraadio jõulumuusika päevast otseülekandes (kell 12 – 22).

24. detsembril kõlab läbi päeva kaunis jõulumuusika kontserdis “Jõuluklassika”, õhtul on eetris Tõnis Mägi ja Vox Clamantise jõulukontsert.
25. detsembril kell 16 on eetris Lauri Sommeri saade “Olemine” ning kell 22 mängib kirjanik ja diplomaat Jaak Jõerüüt pühademuusikat saates “Fantaasia”.
Teisel jõulupühal kell 15 saab kuulata Immo Mihkelsoni saadet Jaak Johansoniga “Mees targas vanuses”.
27. detsembril kell 9 räägib teoloog Toomas Paul saates “Jõulujutt”.

Aasta viimasel päeval kell 10 koondab lõppeva aasta olulisemad muusikasündmused ühte “Helikaja 2009”. Kell 17 toob Klassikaraadio otseülekandes kuulajateni aastalõpukontsert Estonia kontserdisaalist, 1. jaanuaril kell 12 Viini uusaastakontserdi ning Hennessy uusaastakontserdi samal päeval kell 18.
Klassikaraadio ootab ka kuulajate lõppeva aasta muusikaelamusi aadressil muusikaelamus@err.ee. Saade “Minu muusika” on eetris 31. detsembril kell 12, stuudios on Marius Peterson ja Mirje Mändla.
 
Raadio 2-e aastavahetuse kavas on mitmeid üllatusi ja erisaateid.

25. detsembril kell 13 on “Muusikanõukogu” erikülaline Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Samal päeval teevad muusikakriitikud Siim Nestor ja Valner Valme teevad saatejuhi Raul Saaremetsaga muusika-aastast kokkuvõtte.

28. – 31. detsembril on Raadio 2-s “Kaos!”. Aastavahetuse-eelses eriprogrammis tuletavad saatejuhid meelde, miks kunagi üldse hakati raadiot kuulama. Hommikuprogrammi teevad Mart Normet ja Erik Moora, neile järgnevad läbi saatepäeva Heidy Purga, Madis Aesma, Erik Morna, Maris Uusna, Sven Maibaum ja Koit Raudsepp. Raadio 2-e õhtuse muusikavööndi võtavad kokku igaõhtused peod otse-eetris.
31. detsembril kell 15 toimub iga-aastane Vahujooks, kus R2-e saatejuhid on end üle Eesti ära peitnud ning paluvad kuulajail end üles leida.
2. jaanuaril 2010 on Raadio 2-s Aastahiti päev. Kell 12 alustavad Sten Teppan ja Mart Normet Aastahiti eelsoojendussaatega. Kell 14 algab Raadio 2 Aastahitt 2009. Suurima muusikaküsitluse mängivad ette Koit Raudsepp ja Erik Morna. Saade kulmineerub piduliku auhinnagalaga ETV otsesaates kell 21.35.
17. aastat järjest on Raadio 4 aastavahetusel vahendajaks abi vajavate laste ja heade inimeste vahel programmiga “Jõulurõõmu Kuulutus”. See on üks vanimaid heategevussaateid Eesti elektroonilise meedia maastikul: esmakordselt oli saade Raadio 4 eetris aastal 1993 ning tookord toetati verevähki põdevaid lapsi. Aastate jooksul on raha kogutud meditsiinitehnika soetamiseks Tallinna Kliinilise Lastehaigla, samuti Tartu ning Nõmme lastehaigla tarvis. “Jõulurõõmu Kuulutus” on toetanud ka Tartu, V
iljandi,  Jõhvi, Narva, Imastu, Kohtla-Järve, Pärnu, Narva-Jõesuu ja Haapsalu lastekodude lapsinvaliide. Tänavune “Jõulurõõmu Kuulutus” toetab Tapa noorte- ja lastekodu, saated on eetris 24. detsembrist kuni 7. jaanuarini iga päev kell 17.10 – 19.
 
Raadio 4 aastalõpusari “Homme algab täna” kutsub 21. detsembril külla peaminister Andrus Ansipi, 28. detsembril kultuuriminister Laine Jänese, 29. detsembril analüütikud Vladimir Juškini ja Raivo Vare, 30. detsembril europarlamendi saadiku Indrek Tarandi, 31. detsembril UNICEF-i Eesti esindaja Toomas Pau ning 7. jaanuaril metropoliit Korneliuse.