Lisa Hamilton, kes otsustas viimasel minutil osaleda sel nädalal Las Vegases lõppenud naiste pokkeri MMil, tuli kolm päeva väldanud võistlusel 1060 naismängija hulgas esimeseks, teenides seeläbi meistritiitlit tähistava kuldse käevõru ning ligi 2,2 miljonit krooni auhinnaraha.

Lisa Hamilton on pärit Hawaiilt, kuid viimased neli aastat elanud Las Vegases. Ta ei liigita ennast professionaalseks pokkerimängijaks, kuid veedab siiski palju aega pokkerilaua taga.

Teda võib sageli kohata kõrgete limiitidega No Limit rahamängudes, kus sundpanused ehk blindid alates 10/20 dollarist 50/100 dollarini, kuid turniiripokkerit mängib ta väga harva. Pokkerimängu kõrvalt aitab ta riiete jaemüügiga tegeleva perekonnaäri juures.

Ameeriklanna jaoks oli tegemist alles teise World Series of Poker MM- turniiriga. Ta on osalenud ühel turniiril ka mõned aastad tagasi, kuid langes konkurentsist kiiresti.

“Pärast võitu on kõik minu edu üle nalja teinud, et ma ju isegi ei mängi turniiridel,” ütles Hamilton. Enda sõnul kukkus Lisa oma eelmiselt WSOP turniirilt välja mõne minutiga, pärast mida lubas ta enam mitte kunagi turniiril osaleda. Seekord tuli Hamilton MMile hoopis sõbranna mängule kaasa elama, kuid otsustas viimasel minutil siiski ka ise turniirist osa võtta. “Ma ütlesin korduvalt sõbrannale, et ei mängi sel võistlusel, aga ikkagi miskipärast mängisin ja mul pole aimugi, kuidas ma nii kaugele jõudsin,” oli Hamilton šokis.
 
Maailma suurima pokkerisaidi PokerStarsi toel võttis tänavusest naiste pokkeri MMist osa ka eestlanna Katri Käsper, kes pidi paraku ligi miljonidollarilise auhinnafondiga võistlusel leppima 250. kohaga. 1060 osalejast said auhinnaraha vaid 117 esimest, vahendab Delfi.