OHMYGOSSIP – Meie lugejatel on taaskord põhjust rõõmustada – tuntud Eesti laulja ning USA-s elav ja karjääri tegev kaunis Eha Urbsalu, andis oma nõusoleku jõudumööda meie lugejaid kostitada maailmakuulsate ürituste, ning Ameerika elu kajastamisega. Eha on tänu oma pühendumisele ja suurele tööle suutnud läbi lüüa ka Ameerikas – tema viimane singel “This Time” oli näiteks top3 nomineeritud “Best Dance song at the Hollywood Music in Media Awards 2009” auhinnagalal ning Eha annab kontserte nii New Yorkis kui Miamis.

Éha blogi:

Just lõppes kaheksandat korda Miamis toimunud Miami Art Basel. See on suurim iga-aastane kunstiüritus Ameerikas – see on n-ö väike õde Shveitsis Baselis toimuvale Art Baselile. Palju spekuleeriti, kas praegune majanduskriis mõjutab nii suurt kunstiüritust või ei, aga mõjutas küll. Kui eelmistel aastatel peasponsor UBS kulutas miljoneid dollareid, kaasarvatud uhketele pidudele, siis see aasta piirduti mõne, ainult VIP-idele mõeldud õhtusöögiga. Kuid see selleks, põhiline et head kunsti oli piisavalt!

Kokku olid peaüritusel ligi 270 galeriid üle maailma. Üllatavalt palju oli näha Miro, Picasso, Klee, Legeri ja Chagall´i kaliibris loomingut. Üks asi on olla muuseumis, kus paks nöör hoiab sind turvalises kauguses maailma teostest, ja teine asi on peaaegu ninaga värvi nuusutada. Kuid mitte kauaks. Juba esimesel hommikul müüdi mitmed maalid. Dollari praegune seis euroga tegi mitmed ostud eriti soodsaks Euroopa kogujatele. Ja muidugi olid kohal vene rikkurid, nagu näiteks Maria Baibakova, 24-aastane vene miljardäri Oleg Baibakovi tütar. Maria avas eelmine aasta suure galerii Moskva endises šokolaadivabrikus. Samuti olid kohal suured kogujad nagu filmiprodutsent Mike Ovitz, ning igasugu muid kuulsusi nagu näitleja Val Kilmer.

Samas näitleja/kunstnik Sylvester Stallone oli mitte ainult teiste maale imetlemas, vaid ka tutvustamas oma enda loomingut. Kusjuures Stallone´i õlimaalid pakkusid huvi mitte ainult tänu tema kuulsusele.  Peaürituse kõrvalgaleriis võis näha muusikaprodutsent Pharell Williamsi seksikate tool/skulptuuride näitust.

Miami Art Basel´il polnud välja toodud mitte ainult maailma kuulsaimad vanad nimed, vaid ka paljud uuemad kunstnikud. Minu isiklik lemmik oli Hiina kunstnik Yan Pei-Mingi maal Puyi “Viimane Keiser.” Pei-Mingi peetakse kõige väljendusrikkamaks Hiina õlimaalijaks. Tema omapäraselt paksud pintslijooned tulenevad ülisuurte, kuni 120 sentimeeri pikkuste pintslite kasutamisest. Pole siis ime, et Pai-Ming on öelnud, et tema inspiratsioon tuleb paljus Van Gogh´ilt.

Peale peaürituse on Miamis samal ajal ka juba 20ndat korda peetav “Art Miami 2009” – Miami vanim kaasaegse kunsti turg. Räägiti Art Baseli kolimisest Los Angelesse, kuid ma tõesti loodan, et seda ei juhtu. Mulle tundub, et Miami on just see linn, kus Euroopa, Ameerika ja Lõuna Ameerika kunst ja kultuurid kohtuvad. Ja ülejaanud maailm ei saa ju ka nautimata jätta Miami sooja ookeani ja ilu.