Ärinaine, ajakirjanik ja rõivabrändi “Ohmygossip Couture” arendusjuht Helena-Reet Ennet avas meelelahutusportaali Gossip.ee, millega soovib rahvale pakkuda just neid uudiseid mida ta ka ise loeks. Esitasime Helena-Reedale mõned küsimused seoses uue portaaliga, vahendab Buduaar.

Mida oma uue portaaliga Eesti meediamaastikul pakkuda tahate?
Portaali ajendasid mind looma mitmed asjad. Plaanisin algul teha ainult välisturule suunatud projekti aga töö käigus mõte arenes ja otsustasin pöörata protsessi ringi. Eestis on mul palju kogemusi ja tutvusi ning meediaprojekti käivitamiseks ning arendamiseks õige pinnas. Püüdsin luua huvitava, innovatiivse ja samas lihtsa veebikeskkonna, mille valmis töötatud mudelit võib hiljem ka frantsiisida. Püüan pakkuda vaheldusrikast uudiste valikut. Teen uudiseid, mida ise loeksin. Ratast ma leiutama ei hakka. Terves ühiskond peab pakkuma rohkelt valikuvõimalusi ja erinevaid alternatiive inimestele. Minu meelest on nö “portaaliturul” ruumi laialt kõigile. Kogu ühiskond liigub selles suunas, et internet on A ja O ning mitte ainult noored, vaid väga suur osa rahvastikust põhimõtteliselt “elab” arvutis.

Kas te ei karda põrumist, sest on ju palju portaale Eestis?

Ei karda, sest ma katsun vältida rumalaid investeeringuid. Gossip.ee ärimudel on plaanitud toimima pikas perspektiivis, ma olen ise ajakirjandusega tegelenud ligi kümme aastat, ma tean kuidas see süsteem toimib oma igal astmel, mulle on pakutud koostöövõimalusi väga kõrgetel tasemetel ning mis põhiline, ma tõesti armastan seda tööd. Praegu avasime alles Gossip.ee beta-versiooni. Suvi on ajakirjanduses nagu ka paljudes muudes ettevõtmistes suht low-season aeg ja seetõttu testimiseks ideaalne. Suurema osa täisprojektist tahaks valmis saada sügiseks.

Kavatsete suurtematele portaalidele kanna peale ka astuma hakata?

Suuremate portaalidega kavatsen koostööd tegema hakata. Väiklane on vaadata projekti sina-mina seisukohast. Sellisest vaatenurgast vaadatuna ma ei astuks mitte kanna peale vaid istuks pähe! (naerab) Konkurents välistab laiskuse ja ülekäe töö – konkurendid teevad mind ainult tugevamaks ja panevad rohkem pingutama. Gossip.ee-st väiksemaid portaale aitan püünele aidata, suurematele püüan vastastikku kasulik olla ja nendelt õppida. Suures plaanis vaatan portaali kui rahvusvahelist uudistekanalit. Proovin vaadata Postimehest, Äripäevast ja teistest Eesti väljaannetest kaugemale, teisisõnu, mulle meeldib mõelda suurelt. Väised ei olnud ka meie esimese päeva statistilised näitajad. Prognoositud 2000 unikaalse kasutaja asemel külastas meie portaali 24 tunni jooksul üle 6000-de inimese. Kolm aastat tagasi, kui mul sündis esimene tütar, siis otsustasin, et igal asjal mida elus teen, peab olema ka lisaväärtus – väärtus, mis kedagi aitab või õnnelikuks teeb. Väärtus, mis propageerib midagi head. Nii otsustasin ka, et Gossip.ee hakkab toetama igakülgselt (väike)lastele suunatud heategevust. Avaldame tasuta kõik sellekohased artiklid, mõtted, reklaambännerid – kõik mis propageerib ja toetab seda ideed.

Autor: Leemet Prits