Jeemeni võimud on arreteerinud selles riigis ja naabruses asuvas Saudi Araabias tegutseva terrorivõrgustiku Al-Qaeda operatsioonide rahastaja, tsiteeris kaitseministeeriumi uudistesait täna tundmatut julgeolekuametnikku.

“Vahistatud mees on Saudi kodanik Hassan Hussein bin Alwan,” ütles anonüümne julgeolekuametnik saidil September Net. “Ta on Al-Qaeda organisatsiooni poolt Jeemenis ja Saudi Araabias käivitatud rünnakute rahastaja.”

“Teda peetakse Al-Qaeda üheks kõige ohtlikumaks liikmeks,” lisas ta.Jaanuaris teatasid Al-Qaeda Jeemeni võitlejad videoläkituses, et Saudi ja Jeemeni harud ühinevad “Al-Qaedaks Araabia poolsaarel”, mida asub juhtima jeemenlane Nasser al-Wahaishi.

Jeemen, Al- Qaeda liidri Osama bin Ladeni esivanemate päritolumaa, on viimastel aastatel üle elanud mitmeid terrorirünnakuid. Löögi alla on sattunud välisriikide esindused, turismipaigad ja naftarajatised, vahendas AFP.

New York Times kirjutas reedel, et kümned Al-Qaeda võitlejad ja mõned rühmituse liidrid on Pakistani hõimualadelt kasvava USA sõjaväelise surve tõttu asunud liikuma Somaaliasse ja Jeemenisse. Jeemeni ametiisik lükkas eile uudise küll ümber, öeldes, et Jeemen pole terroristide jaoks mingi pelgupaik.