Armastatud ETV uudistetoimetaja ja -diktor Kerli Dello paistab silma siiruse ja headusega. Tubli mitme lapse ema räägib meile oma toredast lapsepõlve Jõuluimest ning sellest, kuidas ta jõulukingid ise meisterdab. “Minu päkapiku käsitöökontor töötab juba pikemat aega usinasti ja ma püüan sel aastal palju ise teha,” paljastab Kerli Gossip.ee´le.

Kuidas praegusel masu-ajal vähima rahakuluga jõulu- ja aastavahetuse peol glamuurselt särada?
Mina ei ole absoluutselt glamuuri-pidudel osaleja. Paar korda elus on ette tulnud, siis olen oma ala asjatundjatelt abi palunud. Kuna tegemist on olnud minu heade tuttavatega, siis laenatud kleit ja tasuta kena näolapp on koju kätte tulnud. Ma tõesti ei oska sellele vastata. Mina käsitööinimesena ilmselt laseks näppudel käia ja tikiks, kleebiks, kooks, joonistaks midagi põnevat. Sel aastal ma ilmselt suurtel pidustustel ei osale. Mulle meeldib jõulu- ja aastavahetuse peod veeta koos oma pere ja sõpradega.

Mis te arvate, milline Jõulukingitus on alati õigel kohal ja millega mööda panna ei saa?
Mina olen kingitustega väga tihti mööda pannud, nii, et vale inimene kelle käest küsida.

Kui suure summa olete planeerinud Jõulukingitusteks sellel aastal?
Ei ole veel mingeid summasid arvutanud. Aga teades pere sissetulekuid ja väljaminekuid, siis ma täna juba tean, et detsember ja jaanuar tulevad üsna keerulised. Seega minu päkapiku käsitöökontor töötab juba pikemat aega usinasti ja ma püüan sel aastal palju ise teha. Minu käsitöökapp on lõngu, niite, vardaid ja nõelu täis tassitud. Loodan, et saan kõik asjad valmis ka.

Kõige paremaid kingitusi oskavad tavaliselt inimesed ise endale teha, sest teavad oma soove ja eelistusi. Milliseid meeldejäävaid kingitusi olete endale teinud?
Ma ei tee endale kingitusi. Kui mul on midagi vaja või lihtsalt tahan endale midagi ilusat, siis võimalusel lähen ja ostan ning ei liigita seda endale tehtud kingituse alla. Kui ma olen näiteks sünnipäevaks saanud raha, siis ikka ostan selle eest midagi vajalikku või asja mida olen ammu soovinud. Tavaliselt on need väga praktilist laadi, näiteks triikimislaud või mikser või aiakäärid.

Kas olete kogenud n-ö Jõuluimet? (on teie või mõne teie lähedasega Jõuluajal mõni sõna otseses mõttes ime juhtunud? Näiteks terve nahaga autoavariist pääsemine või midagi muud analoogset)
Ei mäleta, et midagi halvamaigulist (avarii või midagi sellist) oleks juhtunud. Küll aga mäletan kui olin umbes 13-14 aastane ja me olime perega meie maakodus jõule tähistamas. Need olid minu elu kõige imelisemad jõulud. Vana talumaja, vanaema-vanaisa, palju väikeseid lapsi, maja täis jõululõhnu, õnnelikud täiskasvanud, põlvini lumi ja hangede vahelt tuleb mööda tühja külateed saan! Aisakellad helisevad ja jõuluvana saabub. See oli nagu jõulumuinasjutt. Olin juba suur tüdruk, aga hakkasin üsna veendunult taas uskuma, et jõuluvana on siiski olemas. Nüüd on see sama vana talumaja ja talutee minu pere oma. Ma südamest loodan, et minu lapsed kogevad seda sama muinasjuttu. Äkki juba sel aastal. See on ka minu selle aasta jõulusoov.