OHMYGOSSIP — Glamour.com lehe poolt kokku pandud 12 seksiga puudutavat probleemi, mida teraapias enim avaldatakse. Kõik need probleemid on õnneks lahendatavad.

1. Mõtted lähevad seksi ajal mujale
Keset kirglikku seksi avastab naine end muudelt mõtetelt nagu näiteks, kas pesumasin on juba lõpetanud, mida osta lapse sõbra sünnipäevakingiks või et kas lapsed ärkavad ülesse vanemate sahmimise peale. Vanemlikud kohustused rikuvad tihti kirglikud hetked ära. Abiks tuleb, kui seksi jaoks kindel ajakava koostada. Ka mõned uued nipid ja katsetamised aitavad mõtteid seksi juures hoida.

2. Mees ei ole tundeline ja hell
Meeste peas on justkui kinnisidee, et ei ole tarvis niisama hellitusi ja lembust laiali pilduda. Nad ei oska tihti rollist väljuda kuigi võivad seda isegi soovida. Naistel tasub ise meest julgustada, näidata tundeid ja olla haavatavam. 

3. Teine ei tee kunagi ise algust
Ilma igasuguse kahtluseta on tore, kui mõlemad näitaksid välja initsiatiivi. Kui aga teine on selgesti passiivsem osapool, miks minna sellest stressi ja tunda pettumust? Selle asemel, et negatiivseid tundeid tunda, tee ise algust, kui sulle endale parasjagu tundub. Partner võib tegelikult nautida seda, et sina teedki algust. See paneb teda tundma, et teda ihaldatakse.

4. Miks meil ei ole eelmängu?
Kui kaaslane on otse asja kallale asumas, aga sina sooviksid veidike lisahellitusi, anna sellest selgelt märku. Suuna ta käsi või ütle, mida sooviksid. Kasuta kriitika asemel julgustust.

5. Suhtes on kiindumusest vajaka
Lähedust tuleks iga päev jagada. Kui tundub, et läheduseväljendus on aegamööda soiku jäänud, võta kasutusele suhte algusele omased viisid. Võta tal käest kinni, olge lähestikku ja puudutage üksteist möödaminnes. Sedasi annate teineteisele märku, et hindate üksteist. On aeg hellus taas elule turgutada.

6. Hingeline lähedus puudub
Seks võib tunduda tühja ja tähtsusetuna, kui kaaslane (või mõlemad) tunnevad, et nende vahel ei ole piisavalt hingelist lähedust. Ravi leidub sellele väljaspool magamistuba. Lähedus- ja ühtekuuluvustunne tekib igapäevategevuste kõrval. Tegelege ühiste tegevustega. Samal ajal õpetavad need pakkuma partnerile rahulolu ja tekitama head meelt ka muul moel, kui ainult seksi näol.

7. Rasedaks jäämine ahistab seksuaalelu
Ovulatsioonihetke tabamine hävitab seksist tuleva rõõmu ja spontaansuse. Mees võib tunda, et on justkui robot, kes peab vahekorraks valmis olema ning tema ainus kohus on toota just sellel õigel hetkel sperme, kes suudaksid munaraku sisse tungida. See ei ole erutav, ega mitte ka inspireeriv. Hoolimata sellest, et ühine laps on mõlema unistus, tasub seksi juures ka kõike muud silmas pidada. Proovi kasutada seksikat pesu, vihjavaid sõnumeid ning see võib seksiga seotud rõõmu ja ärevuse tagasi tuua.

8. Partner ei nõustu suuseksiga
Kui armastad suuseksi, aga partner mitte, ongi konflikt olemas. End tõrjutuna tundev kaaslane ärritub kergesti ja on pettunud. Tal võib seksi vastu huvi sootuks kaduda. Kuigi kaaslane ei armasta suuseksi pakkuda, võiks ta aeg-ajal selle ikkagi kavasse võtta. Eriti veel, kui suuseks on teisele väga tähtis tegevus. Selline vastutulemine kannab suhte hoopis teisele tasemele.

9. Vanus hävitab seksuaalelu
Seks muutub keskeas tegevuseks, mis ei tule enam esimesena mõttesse, kui parasjagu valitseb kodus kaos, ulakad lapsed teevad trikke, tööelu tekitab pingeid ja unetus põhjustab tervislikke probleeme. See aga ei tähenda, et suhe peaks jäämagi seksita. Mõtle hoolega, kas vähese seksi taga on kehvasti organiseeritud argipäev või võib tegemist olla ka mõne meditsiinilise põhjusega. 

10. Kaaslane võtab mind iseenesestmõistetavana
Kui üksteise vastu puudub austus, siis see peegeldub kohe ka seksuaalellu. Siinkohal tasub kohe kaardid letti lüüa. Rääkige, millised sõnad, teod, käitumised teid häirivad ning proovige leida lahendused.

11. Ta lõpetab liiga kiiresti
Kui kaaslane lõpetab teie esimesel vahekorral liiga kiiresti, siis on suure tõenäosusega tegemist liigse erutuse ja ärevusega. Peagi märkad, kui olukord on korduv. Räägi sellest teemast delikaatselt, et olukorra paranemiseks võiks vestelda arstiga. Suure tõenäosusega ei ole tegemist meditsiinilise probleemiga, küll aga oskaks arst jagada nippe, kuidas olukorda kontrolli alla võtta.

12. Kord nädalas, peale sauna
Pärast esimest armumisehoogu muutub suhe stabiilsemaks. Ka seks muutub harvemaks. See, kes soovib seksi rohkem, tunneb, et jääb millestki ilma. Kui sellest ei räägita, siis ei oskakski aimata. Vestelge ja jõudke kompromissideni. Tunnistage ausalt, kui tihti kumbki sooviks vahekorras olla. Leidke vastavalt vajadustele kuldne kesktee ja ehk leiate mahti ka uuteks kogemusteks.

 

Loe lisaks:

Zürichi ülikooli uuring: Millised on naiste kriteeriumid peenise osas?
OHMYGOSSIP — Zürichi ülikooli õpilased palusid 105 naist osalema uuringus, mille käigus paluti fotode hulgast välja tuua peenis, mis tundub kõige atraktiivsem. Määramises osalesid pikkuse, jämeduse, peenise otsa, munandite kuju ja karvkatte kriteeriumid, vahendab Iltalehti terviseteemaline artikkel.

Mehed toovad välja omaduse, mis jätab voodilinade vahel armatsemise puudulikuks
OHMYGOSSIP — Magamistoas toimunu peaks pakkuma rahuldust ja naudingut mõlemale. On üks omadus, mis muudab naised meeste sõnul väga igavaks voodipartneriks, vahendab Elite Daily.