OHMYGOSSIP – Ameerika Wright State University uurijate sõnul suur osa inimestest ei oska kuulata teisi. Tegelikkuses läheb teise inimese jutt ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

Päris mitmed inimesed arvavad, et nad on paremad kuulajad kui nad päriselus tegelikult on. Wright State University uuringu läbi viinud inimeste sõnul hea kuulaja peab olema täielikult pühendunud ja nii vaimselt kui ka füüsiliselt kohal. Seda võib harjutada, kuid inimesel peab olema ka päris huvi teise inimese vastu. Mida teie arvate, olete te hea kuulaja? Vasta alljärgnevatele küsimustele ausalt, ning saad teada!

Milline inimene on tõeliselt hea kuulaja?
1. Nad on vaimselt ja füüsiliselt teise jaoks olemas ning nad keskenduvad täielikult teisele inimesele ega tegele samal ajal muude asjadega.

2. Head kuulajad on empaatilised ja oskavad panna end teise inimese olukorda, samal ajal mõistes inimest isegi enne seda kui ta rääkima hakkab.

3. Head kuulajad teavad oma puudusi ning nõrkusi. Iseenda aktsepteerimine on üks tähtsamaid omadusi üldse.

4. Head kuulajad aktsepteerivad omad nõrkusi. See on tähtis, sest nad teavad, et kõiki probleeme pole võimalik ühe vestluse käigus lahendada. Palju tähtsam on teist kuulata ja üritada teda mõista.

5. Emotsionaalselt intelligentsed inimesed tunnetavad paremini teiste inimeste tundeid. Kuulaja peab keskenduma, mitte mõtlema, mida teine kavatseb järgmiseks öelda.

6. Hea kuulaja oskab küsida õigeid küsimusi. Neid küsimusi, mis lasevad teisel inimesel end rohkem avada. On tähtis, et inimene tunneb, et ta jutt on oluline.

7. Ebamugavatest asjadest rääkimine ei peleta head kuulajat minema. Kuulaja ei peaks kartma tundeid, mis vestluse käigus puhkeda võivad.

8. Hea kuulaja ei otsi vabandusi ega kaitse omi mõtteid kui teine tahab oma arvamustest rääkida. Kui kriitikat ei osata vastu võtta, siis võib vestlus lõppeda hoopis tüliga. Hea kuulaja üritab mõista, mida teine tahab öelda.

9. Erinevates uuringutes on selgunud, et head kuulajad omavad head juhtimisoskust.


Avafoto: PantherMedia/ Josep M Suria/ Scanpix
Allikas: Huffingtonpost.com

 

Loe lisaks:
Terapeut Teija-Liisa Ranta annab suhtenõu ning õpetab, kuidas vastassugupooles tähelepanu äratada
Suhteekspertide sõnul ei tasu uutesse suhetesse kiirustada ning tuleb võtta aega, et vanast toibuda ja end koguda, vahendab Iltalehti.fi.

Miks me oleme nii erinevad? Mehe ja naise erinevuste mõistmine
Kõige suuremad konfliktid on peaaegu alati tingitud sellest, et mehed ei mõista naisi ja naised ei mõista mehi. Sugude vahelisi suhteid on juba aasatuhandeid üksteise vastu üles keeratud. 

Save