OHMYGOSSIP — Mitmed naised ihalevad armumise järele. Igatsetakse leida see õige inimene ja tõeline armastus. Kui see õige on leitud, tuntakse end armastatuna, tekib kiindumus, veedetakse palju aega koos ja soovitakse olla teineteisele meele järgi. Märkamatult võib suhe ajaga käia ka allamäge. Iltalehti vahendusel saame nippe, kuidas asi taas toimima panna.

Paarisuhete spetsialist Liisa Välilä ütleb, et suhtes toimub üksteisest eemaldumine märkamatult. “Võime olla üksteisega ükskõik kui lähedased ja meil võib olla palju ühist, siiski kaldume me kergesti otsima oma teed. Saabub iseseisvumise aeg, mis on paarisuhtes tegelikult oluline, kuid võid siiski tunda pettumust. Suhe ei osutu selliseks, mida oleme lootnud,” toob spetsialist Liisa näite.

Kui jõutakse üksteisest kaugenemise faasi, läheb tihti nõnda, et kaob lähedus ja suhtele omane soojus. Tundub justkui nagu poleks enam ühtegi ühist tegevust. Sellised olukorrad mõjuvad halvavalt ja tihti arvatakse, et sellest suhtest ei tule enam midagi välja. Paarist on saanud justkui tavalised toakaaslased.

See on Liisa sõnul hea hetk peatumiseks ja asjade üle järele mõtlemiseks. Tavaliselt arvatakse, et küll teine teab, mida ma soovin, kuna ollakse nii kaua koos oldud, aga see ei ole nii. Teise inimese mõtetesse ei ole võimalik näha.

Esmalt tuleks enese käest küsida, mis ennast üldse huvitab ja mis õnnelikuks teeb. Kas need samad asjad võiks meeldida ka kaaslasele. Kas need võiks olla MEIE ühised tegevused? Samuti tuleks üksteisega rääkida, et mida teha, et taas teineteisele meeldida? Rääkida, mida ühisest suhtest oodatakse. Seejärel on hea arutleda, et mida võtta ette suhte taasloomiseks ja tugevdamiseks. 

Armumine on tunne kuid armastamine on otsus! See on kõik enese teha. Otsus teist armastada, otsus rääkida, otsus kuulata, otsus olla teisele kaaslane. Kõik protsessid toimuvad samm-sammu haaval ning tuleb üksipulgi lahti arutada.