OHMYGOSSIP — Kõige suuremad konfliktid on peaaegu alati tingitud sellest, et mehed ei mõista naisi ja naised ei mõista mehi. Sugude vahelisi suhteid on juba aasatuhandeid üksteise vastu üles keeratud. Tehtud maha naiselikku energiat ja ülistatud mehelikku energiat, see on löönud kiilu mehe ja naise vahele ning teinud mõlemad pooled õnnetuks.

Palju tülisid ja pisaraid saaks ära hoida kui mees ja naine teineteist mõistaksid. Iga abielu võib olla edukas kui mõlemad partnerid mõistavad mehelikku ja naiselikku poolt ega püüa üksteisega võistelda või teineteist alla suruda.

Kundalini jooga on üks neist iidsetest õpetustest kus naiselik energia on väga hinnatud. Suurt tähelepanu on pööratud nii naisenergia kui meesenergia mõistmisele ja tundmisele, et mõlemad saaksid särada oma täies hiilguses.

Erinevused mehe ja naise vahel
Nii nagu mees ja naine on erinevad välimuselt, on nad erinevad ka sisemiselt. Nii meheliku kui naiseliku psüühika iga funktsioon toimib väga unikaalsel moel, mis tingib tunnete, kogemuste, sõnade ja isegi kogu elu olemuse väga erineva tajumise.

Naine ja mees tajuvad ja näevad maailma täiesti erinevalt. Naise “ülesehitus ” on palju keerukam ja kohati ka komplitseeritum kui mehel. Naistel on palju erinevaid külgi ja nad näevad seoseid seal kus mehed ei näe, mis teeb naiste elu tegelikult keerulisemaks. Mehe ” ülesehitus” seevastu on lihtne, ühekülgne ja loogiline. See teeb mehe elu omamoodi lihtsamaks.

Naiste ja meeste aju on samuti erinevalt üles ehitatud. Naiste ajus on rohkem ühendusi erinevate aju piirkondade vahel ja meestel on rohkem ühendusi erinevate ajupiirkondade sees, mis paneb naised ja mehed täiesti erinevalt mõtlema ja tegutsema. Samuti on naistel aktiivsem parem ehk loominguline ja intuitiivne ajupoolkera ja meestel on aktiivsem vasak ehk loogiline ajupoolkera.

Et aga mõista mehe ja naise ürgset olemust on piltlikult võimalik kujutada, et mehe loomuse tingib spermatosoidi sik- sakiline liikumine ja naise loomuse tingib munarakk, mis on ovaalne, pehme ja voolav. Nagu spermatosoid liigub alati oma eesmärgi munaraku poole, et see vallutada vajavad ka mehed pidevalt oma elus uusi eesmärke ja nende vallutamisi. Mehe suguelundid asuvad väljaspool keha, mis teeb mehe olemuse samuti väljapoole suunatuks. Naine on oma olemuselt aga rohkem sissepoole suunatud nagu munarakudki. Naine on kannatlik ja paindlik, ootav, vastuvõtlik ja valmis looma uut elu.

Naistel on unistused, meestel on lahendused. Naine väljendab ideesid ja ettepanekuid, mees tajub neid kui „ probleeme, mida tuleb lahendada” .

Naine reguleerib täielikult enamuses suhteid. Naised algatavad alateadlikult kontakti meestega kasutades selleks kas verbaalset meetodit või kehakeelt, mille peale mehed reageerivad aga naised langetavad valiku. Naise emotsionaalne ja psüholoogiline mõju mehele on tohutu. Ebaõnnestunud suhte taga on naine, niisamuti nagu iga eduka ja õnneliku mehe taga on teadlik, tasakaalus ja intuitiivne naine.

Naised
Kundalini jooga õpetuse kohaselt on naine 16 korda tugevam kui mees, kuna naise aura ühel ruutsendimeetril asub 16 korda rohkem antennikesi kui mehel. See annab naisele 16 korda suurema intuitiivsuse ja 16 korda tugevama närvsiüsteemi. See on kingitus kuna naisel lasub vastutus olla ema ning kasvatada üles uus põlvkond. Naine vastutab selle eest, millist maailma me loome homme.

Kui naised kuulevad, et nad on 16 korda võimsamad kui mehed, on nad muidugi väga meelitatud. Siin peab aga teadma seda, et naised suudavad endasse koguda ka 16 korda rohkem pingeid, nad võivad olla 16 korda destruktiivsemad nii iseenda kui oma partneri suhtes. Seega vajab naine ka 16 korda rohkem distsipliini ja lõdvestust, et oma jõuga toime tulla.

Naiste emotsionaalset käitumist mõjutavad ka erinevad kuu faasid ja tsüklid. Naistel on 11 kuu punkti, ehk piirkonda kehal, mis on kuu energia suhtes tundlikud, see muudab naised küllaltki emotsionaalseteks ja tujukateks, mistõttu nad võivad tunduda erinevetel päevadel nagu täiesti erinevad inimesed. Kuid nende kuupunktidest teadlik olemine ja nende väljaarvestamine muudab naistele ja ka meestele naiste emotsioonide ja tujude mõistmise kergemaks. Meestel seda probleemi ei ole, neil on vaid üks kuu punkt: lõua otsal.

Lisaks sellele on naisel veel kuus „külge” ehk ta suudab teha kuute erinevat asja ühel ajal: ta on võimeline teenima, hellitama ja hoolitsema nii laste, kodu kui abikaasa eest. See võib tunduda küll suure kingitusena kuid tegelikult on naiseliku meele kuus külge talle aga suureks väljakutseks.

Positiivse poole pealt: naine suudab korraga tegeleda paljude asjadega: rääkida telefoniga, valmistada toitu, tükeldada salatimaterjali, toita last, vaadata teise lapse kodutööde järele ja juhatada kolmandat last lauakatmisel. Mehel käiks see üle jõu, kuna meestel on vaid üks “külg”, nemad suudavad tegeleda vaid ühe asjaga korraga kuid see eest kogu tähelepanuga.

Negatiivse poole pealt on naisel kerge  murduda ja lasta emotsioonidel ülepea kasvada. Nii võib naine kergesti minna tasakaalust välja. Kui naine on tasakaalust väljas ja õnnetu, siis on seda ka kõik teised tema ümber.

On äärmiselt oluline, et naised oskaksid ennast väärtustada, piisavalt lõdvestuda ja tegelda regulaarselt iseendaga- toituda tervislikult, mediteerida ja liikuda, et mitte lasta emotsioonidel end liigselt kanda ja põhjustada kannatusi endale ja lähedastele. Naise destruktiivne energia võib mürgitada mehe, purustada suhte ja hävitada maailma.

Mehed
Erinevalt naisest on mehel on vaid üks „külg”. Ja mees naudib seda ühte külge. Mehele ei valmista tavaliselt raskusi keskenduda ühele konkreetsele toimingule, mõttele või ideele. Ka ühekülgsusel on omad plussid ja miinused. Hea on see, mehe loomus võimaldab tal end hästi välja lülitada ja pühendunult ja keskendunult tegeleda käsilevõetud asjaga. Selline võime on väga kasulik tema töös ja spirituaalsetes praktikates. Asja puuduseks on see, et mehel on väga raske väljuda „ oma maailmast” ja muuta käiku, et tegeleda maailma teiste asjadega.

Meheks inkarneerunule on kehtestada end mehena peamiseks väljakutseks. Kuigi ka mehel on ülesandeks õppida oma egost kaugemale nägema, on neile ego mõnesmõttes tähtis kuna mees tunneb end läbi ego mehelikumana. See on mehele identiteedi küsimus.

Mees vajab oma elus pidevalt uusi eesmärke ja väljakutseid, üheks väljakutseks on kehtestada ennast mehena ka suhtlemisel naistega. Seetõttu peab ka naine sellega alati arvestama. Naine ei saa mehele ” peale lennata” ja teda käsutama hakata, see käib mehele tugevalt ego pihta ja suhe kannatab selle all. Kui naine oskab oma soove pehmelt õrnalt ja naiselikult väljendada, siis mees võib naise jalge ette tuua kogu maailma.

Pühendumus ja oma egoga toimetulek küpsetab isiksust ja aitab saada poisil meheks. Poisilik mees on sõltuv välisest maailmast oma sõpradest ja vanematest. Mehelik mees teab, kes ta on- mehe identiteet on temas eneses, mitte ei tule kuskilt väljaspoolt. Kui mehelik identiteet on Universumiga harmoonias, siis on mees intuitiivne ja näeb oma egost kaugemale. Kui mehelik idenditeet on nõrk, kehtestab mees rohkem end läbi oma Ego. Ta on kaitseseisundis, ei suuda usaldada ja on sisemiselt ebakindel.

Paljudel meestel on olnud vähene positiivne mehe rol
li eeskuju. Ja neil ei ole kerge teiste meestega rääkida iseendast, väljakutsetest või lapseõlvest. Väga tähtis on, et mees arendaks endas ausaid mehelikke suhteid ja et ta suudaks rääkida iseendast ja avaldada oma kahtlusi, unistusi ja tundeid. Mehele tundub, nagu oleks endast avameelne rääkimine mõnele naisele, eriti aga oma abikaasale talle ohtlik. Kuna mees kardab, et naine hakkab tema „ emmeks” või tunneb naine nüüd ennast temaga ebakindlalt.

Armatsemine
Seks ei ole ainult füüsiline. Seks on hingede ja teadlikkuse ühendamine, et kogeda kõrgemaid teadvuse seisundeid. Hea seksuaalsuhe saab toimuda vaid siis, kui partnerite vahel toimub selge ja aus suhtlemine. Suhtlemine südamest- südamesse. Kui voodielu on aga muutunud tüütuks kohustuseks, on see suur märk sellest, et suhtes pole kõik korras. Seksiga ei saa asendada omavahelist suhtlemist.

Seksuaalenergia vahetamisel tuleb arvestada tagajärgedega. Armatsedes oma armastatuga, on seks väga võimas, energeetiline ja tervendav, mis tõstab su” taevasse”.Kui aga partnerite vahel puuduvad positiivsed tunded või nad ei austa teineteist, siis on seks neile hävitava toimega.

Kui naine on maganud paljude meestega, on tema aurasse ümber “lindistatud” palju erinevaid energiaid. Ja naine kannab seda informatsiooni edasi koos oma järgneva partneriga. Selline salvestamine endasse ei lase naisel leida ühendust oma identiteediga. Kui mehe aurasse jääb pärast suguühet naise jälg vaid üheks kuuks, siis naise aurasse jääb mehe jälg 7 aastaks või isegi kogu eluks. Laias laastus võib öelda, et mees põhimõtteliselt unustab kellega ta kuu aega tagasi magas, kuid naine hoiab igat sekundit  ja hetke  oma seksuaal partneritest  pikki aastaid oma energias, mäletades iga viimsematki detaili. Et naise aura ei näeks välja auklik nagu sveitsi juust, ei ole naistel soovitav lakkamatult seksuaalpartnereid vahetada. Kui naise aura on nõrk ja auklik, siis ka mees tunneb end peale vahekorda tühja ja kurnatuna, võides ruineerida mehe elu ja karjääri. Kui naise aura on puhas ja terve, siis tunneb ka mees end peale vahekorda õnneliku, terviklikuna ja toetatuna. Kui mees magab paljude naistega, siis annab ta ära oma jõu.

Seks ei alga magamistoas, see algab igapäevatoimingutes. Kuna kõige suurem seksuaalorgan on meel, siis on oluline kuidas teineteist vaadatakse, kuidas suheldakse ja teineteise jaoks aega leitakse. Kuna naise loomus on väga paljutahuline, võib talle osutuda raskeks või keeruliseks seksuaalvahekorra ajal lõdvestuda. Naine peab suutma end enne „ hoolitseja- hellitaja emme” rollist välja lülitada, kuni ta suudab avada peened intiimtunded. Kundalini joogid ütlevad, et naine vajab 72 tundi, et häälestuda seksuaallainele. Teadlik mees hoolitseb selle eest, et naine saaks puhata ja lõdvestuda, kuna ta teab, et siis on naine loomingulisem, õnnelikum ja mehega rohkem arvestav.

Mees ja naine on nagu ühe mündi erinevad pooled- ühe energia kaks väljendust
Naiselik ja mehelik energia ei ole vastandid. Mees- ja naisenergia kuuluvad kokku, olles läbipõimununa olemas igalühel meist, ei ole olemas ainult ühte energiat ühes inimeses. Meestes on meesenergiat rohkem ja naistel naisenergiat rohkem. Naiselik energia väljendub läbi südame, mehelik energia väljendub läbi mõistuse. Naine on intuitiivne, passiivne, graatsiline. Mees on loogiline, tegutsev, jõuline. Naine on ideed, mees on teostus.

Naise kõrgeim üleskutse on juhatada mees tema enda hinge juurde, et ta saaks ühenduda oma algallikaga. Naise madalaim tegu on võrgutada mees ja eraldada mees tema enda hingest ja algallikast. Mehe kõrgeim üleskutse on kaitsta ja hoida naist. Mehe madalaim tegu on sundida naist tegutsema vastu naise tahtmist.

Naine armastab meest kuna mees pakub talle kaitset ja turvalisust. Mees ei armasta naist vaid seksi pärast, ega ka selle pärast mitte, et ta on hea kokk, hea ema, … . Mees armastab naist seepärast, et naine suudab mehe viia ilmalikust ja maisest kõrgemale ehk tõsta ta taevasse. Mees armastab naist kuna naine teda inspireerib ja annab talle iseenesena (mehena) olemise laiendatud lõpmatuse kogemuse.

Mees ja naine kuuluvad kokku nagu taevas ja maa. Nende omavaheliste erinevuste mõistmine ja tunnustamine muudab nad tugevaks ja võitmatuks, täiusliku harmoonia loojateks.

 

Allikas: Kehakeel.ee