OHMYGOSSIP — Ida Paul on verinoor Soome laulja, kes sai laiemale publikule tuntuks juba eelmisel aastal, kui teda kuuldi Roope Salminen & Koirat bändi ühisesitusel “Madafakin darra”. 

Nüüd on Ida Paul (19) avaldamas oma debüütlugu “Laukauksia pimeään“, mille ta tegi koostöös Jaakko Salovaara´ga. “Laukauksia pimeään on minu jaoks hästi isiklik lugu, mis räägib sellest, kui raske on tähtsatest inimestest lahti lasta.  Selle “lugu” on nii reaalne ja aus ning usun, et nii mõnigi suudab end looga samastada,” räägib Ida.

Ida sõprus muusika vastu sai alguse juba lapseeas, kui ta õppis klassikalist viiulit mängima. “Tegelikult algas huvi viiuli vastu seepärast, et pääsesin emakeeletunnist ära, sest mängisin viiulit,” naerab Ida. “Sealt tekkis aga peagi suurem huvi ja viiulimäng hakkas tõsiselt meeldima ja jätkasin. Põhikoolis hakkasin õppima ka kitarri ja klaverit. 8-ndas ja 9-ndas klassis proovisin juba ka ise laule kirjutada,” räägib mitmekülgne Ida.

Peale põhikooli kolis Ida oma kodulinnast Tammisaarest Helsingisse ja läks keskkooli. “Kui Helsingisse kolisin, hakkasin enda tehtud lugusid internetti ülesse riputama ja sealt see muusikukarjäär alguse sai.” Plaadifirmad märkasid noore neiu talendikust ning peagi pääses ta lugusid kirjutama koos mitmete tuntud laulukirjutajatega nagu Kaija Koo, Anna Abreu, Lauri Tähkä ja Mikael Gabriel.

Ida isa juured on pärit Ameerikast ning võib-olla see on ka põhjuseks, miks ta kirjutab lugusid nii soome, kui inglise keeles. Neiu ise peab oma stiili nii soome kui ameeriklaste poppmuusika vahepealseks. Muusikastiililt puudub soomlastele omane melanhoolsus kuid pole ka päris ameeriklaste poppmuusika stiilis, kirjeldab ta oma stiili.

Ida keskendub hetkel täielikult muusikamaailmale ent juba aasta pärast on tal plaanis minna Harvardi ülikooli, kuhu ta on juba ka vastu võetud. “Praegu on plaanis pidada aastake pausi, avaldab Ida ning räägib, et on käinud juba kohapeal ka eluolu uurimas ning õpetajatega tutvumas. Peaaine valitakse alles pooleteist aasta pärast ning seegi saab olema seotud muusikaga.

Kuula Ida lugu SIIT